Ако някой ви каже, че лятото вече е към края

...
Ако някой ви каже, че лятото вече е към края
Коментари Харесай

Рекордни градуси в ППЛ – от 89 на Герена до 96 под краката на Гонзо!

Ако някой ви каже, че лятото към този момент е към края си, умерено можете да му отговорите: „ Не и в Първа лига! “ Температурите по родните футболни игрища си остават впечатляващо високи за сезона, а поради развитията от София до Варна можем да заключим – и без да питаме фантастичното трио Малкоданска-Банова-Станкулова – че ще продължат да се повишават. Естествено, не всички се оправят еднообразно добре с повишението в градусите. За някои смяната не е освен това от един прелестен ден в сауната, до момента в който други стартират съществено да се препотяват и да търсят живителна сянка. Положението става още по-тежко, в случай че сте облечени в черно и гоните топлината с размахване на карирано ветрило, по този начин де, флаг…

ЕТЪР – БЕРОЕ 1:2

Още в първия дуел за кръга родните съдии се оказаха под лупата, която концентрираше мъчително слънчевата светлина върху болното място. На стадион „ Ивайло “ домакините от Етър стартираха повече от отлично посредством новото попълнение Алиуне Бадара, само че след това пристигнаха дискусионните мигове, които върнаха Берое в мача. В 38-ата минута Антон Карачанаков изравни, до момента в който Кохей Като бе в засада и може би пречеше на вратаря да се намеси до дъно добре. Четири минути преди края на постоянното време Берое получи противоречива дузпа, за която повторенията демонстрираха, че фаулът на Чавдар Ивайлов против Педро Еуженио несъмнено бе отвън наказателното поле. Това не попречи на Мартин Камбуров да осъществя своя втори гол с екипа на старозагорци и да донесе триумфа.

ЛЕВСКИ – СЕПТЕМВРИ 2:0

Жегата при „ сините “ беше провокирана най-много от загубата в Пловдив против Ботев. Септември дойде като изявен новобранец и направи максимума да задържи дискомфорта върху противника. В 40-ата минута гостите не без учредения желаеха дузпа, откакто Давид Яблонски спря с лакътя си шут на Мартин Тошев във вратарското поле. Реферът Стефан Апостолов замълча, а тъкмо преди паузата същият Яблонски откри за Левски и понижи напрежението. През втората част още веднъж чешкият бранител бе забъркан в любопитна обстановка, при която спря набега на Жеан Патрик в пеналта, а Септември още веднъж не чу сигнал за углавен удар в своя изгода. „ Сините “ последователи от своя страна бързо не помниха тези мигове в екстаза от 89-ата минута, донесла първия гол на новия любим Габриел Обертан.

ВЕРЕЯ – ДУНАВ 2:1

Когато откажеш да сведеш глава, щастието нерядко те намира. Ситуацията за Верея и Илиан Илиев сигурно не е най-лесната, а това е най-меко казано. Неведнъж от началото на акцията треньорът акцентира с какви мъжки момчета разполага, а те не го подведоха в тежкия дуел против Дунав. Русенци поведоха в 31-ата минута посредством чудесния гол на Юли Ненов, а с изключение на него изтърваха един куп положения и имаха цялостно владичество. Верейските „ лъвове “ последователно натрупаха убеденост през второто полувреме, а Меди Фенуш изравни. В 88-ата минута само по силите на Георги Андонов бе по силите да осъществя превъзходен гол от сложна позиция, без значение, че вратарят не бе на голлинията.

ЧЕРНО МОРЕ – ЦСКА 0:1

Колкото и екшън да имаше под Аязмото обаче, нищо не можеше да се съпостави със зрелището на „ Тича “. Георги Иванов-Гонзо можеше и да обича да санкционира „ алените “ като футболист, само че като треньор те си остават цялостна мистерия за него. А третата поредна загуба в шампионата направи допира на морския пясък не по този начин приятен… Гонзо имаше искания по отношение на изгонването на Цветелин Чунчуков за два жълти картона единствено в разстояние на минута, но в случай че някой би трябвало да насочва искания към съдийството на Стефан Апостолов, то това несъмнено бе ЦСКА. В самото начало Манолев бе повален от вратаря Боровик в пеналта, дузпа обаче не последва. После пристигна и 40-ата минута, в която някак съдиите видяха засада при обстановка, в която гостите напълно по разпоредбите откриха резултата. През второто полувреме Апостолов имаше всички учредения да изгони Фернандо Каранга (вече с жълт картон) и Илиас Хасани за случай между тях, при който бранителят удари с пестник в корема своя противник. Двамата останаха на терена и имаха още един основен двубой – за победния гол на „ алените “, който падна в 6-ата минута от 9-минутното продължение.

ВИТОША – ПИРИН 0:0

Ако продължим с метеорологичните аналогии, то в планините към този момент се усети първия студен лъх. Витоша одобри Пирин вкъщи и със зъби и нокти извоюва едвам втората си точка от началото на шампионата. Особено след погрома с 5:0 над Локомотив Пловдив в предния кръг „ орлетата “ на Милен Радуканов изглеждаха задължени да завоюват против съперник, който към този момент беше подреди цели 7 загуби. Нищо сходно – таман бистричани изпуснаха трите най-чисти обстановки в мача. На два пъти Петко Цанков излизаше на чисти позиции и не улучваше вратата, а в 87-ата Китан Василев провокира чудовищно избавяне от Благой Макенджиев, който попречи на отбора си да падне и от третия дилетант в елита. Логично след края на дуела треньорът на гостите не бе по никакъв начин впечатлен от тяхната продукция.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – СЛАВИЯ 1:2

Още една неверна стъпка за „ смърфовете “, където градусите се доближават до взривоопасен диапазон. Четири загуби в последните 6 турнирни мача беше достижение, което момчетата на Войн Войнов пробваха по всякакъв начин да избегнат, само че не щеш ли то ги сполетя тъкмо преди градското дерби против Ботев. Колебливият отбор на Славия, наредил 3 следващи загуби, някак сподели по-здрави нерви от пловдивчани и надви с головете на Галин Иванов и Ивайло Димитров. Така „ белите “ се отлепиха от предпоследното място в класирането, въпреки че извоюваните от тях 8 точки не са най-впечатляващия вероятен актив.

Деветият кръг в Първа лига завършва през днешния ден със конфликта сред Лудогорец и Ботев Пловдив. Срещата стартира в 20 часа и ще бъде излъчена директно по телевизия DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР