Ако някой убие техния брат, съпруг или дете, те каква

...
Ако някой убие техния брат, съпруг или дете, те каква
Коментари Харесай

Адвокати предупреждават срещу предложение за нови наказания при инциденти с пияни шофьори

Ако някой убие техния брат, брачен партньор или дете, те каква присъда биха поискали? Това попита Людмила Дукова, дамата на починалия на пешеходна пътека в Приморско Евелин Дуков, който беше погубен от водач с 10 акта за шофиране в пияно положение. Въпросният водач Владимир, с 2,70 промила алкохол в кръвта, получи 17 години затвор на първа инстанция и 18-годишна възбрана да кара кола. Дукова е безапелационна, че не може да има условни присъди при случаи като този с Евелин и по тази причина упорства да има смяна в закона – при случаи със водачи в дрогирано и пияно положение на пешеходна пътека.
Няма връзка сред тежестта на глобата и ограничение на закононарушенията, опонира зам.-председателят на Висшия адвокатски съвет Людмил Рангелов. Той удостовери пред Нова телевизия, че Висшият адвокатски съвет не е склонен с предлаганото от „ Обединени патриоти ” завишаване на наказванията за съответни случаи. Рангелов сподели и, че не е правилно, че пийнал и дрогиран водач, умъртвил човек на пътя, може да се измъкне с условна присъда. Той е безапелационен, че смяната в действителност ще приравни съзнателно действие с несъзнателно (по непредпазливост).
Същевременно автомобилният специалист Красимир Георгиев прикани да има доста деликатна преценка на съответните обстановки, както и да има повече часове за кормуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР