Ако някой смята да развива комунистическа икономика, защо правихме преход?

...
Ако някой смята да развива комунистическа икономика, защо правихме преход?
Коментари Харесай

Василев за държавните бензиностации: Ако ще правим комунистическа икономика, защо правихме преход?

Ако някой счита да развива комунистическа стопанска система, за какво правихме преход? Нямам подозрение, че зад това стои някакъв олигархичен интерес, без да знам детайлности. Това съобщи във връзка концепцията за Държавна петролна компания Николай Василев, който смени няколко министерски поста при Симеон Сакскобугготски, в това число беше някогашен стопански министър. В момента Василев се занимава с консултантска активност.
Догодина – нов шанс, може да няма държавни бензиностанции, посочи Василев. Според него, държавни компании вид Държавна петролна компания са или доста губещи, или доста източвани. " На страната не ѝ е място да взе участие в търговски сдружения ", безапелационен беше той пред Нова телевизия, като посочи, че страната следва единствено да е регулатор на пазарни връзки, не участник.
Категорично не е хубаво да се пипат налозите, в този момент или въобще. България има една от най-красивите данъчни системи – не се пипа нещо, което работи, сподели Василев.
За страдание развалихме хубавата картинка. Ресторантьорите направиха неточност, браншът подведе Борисов, като го убеди, че това им е казусът, сподели Василев и посочи, че по-ниското Данък добавена стойност няма да изпълни бюджета на ресторантьорите.
Когато има разнообразни данъчни ставки, множеството артикули се прекарват оттова, където е по-ниско, счита Василев и даде образец – обект, който е на половина магазин, на половина ресторант. Сега като се регистрира продажба на колбас, през ресторанта е по-добре за притежателят, посочи някогашният министър.
Здравето на държавния бюджет е първото изискване за възобновление на стопанската система, счита Николай Василев. И добави, че България била в по-добро бюджетно здраве от Италия и Испания, по тази причина можела да посреща рецесии като сегашната сама.
Василев предвижда, че няма заплаха от инфлация, а от дефлация. Той също счита, че не би трябвало да се дава повече държавна помощ за стопанската система, изключително в случай че не става въпрос за заеми.
Още: " Удари ли страната дефинитивно по " Лукойл " с решение да прави Държавна петролна компания? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР