Ако някой си мисли, че е трябвало да прегазим нашите

...
Ако някой си мисли, че е трябвало да прегазим нашите
Коментари Харесай

Османи: Няма да прегазим червените линии заради дата за преговорите с ЕС

Ако някой си мисли, че е трябвало да прегазим нашите червени линии, с цел да бъде удовлетворен с приемането на дата за договаряния, това не е нашата позиция. Някой различен би могъл да го направи, само че ние ще се придържаме към нашите позиции т Парламента. За нас са по-важни тези правила, в сравнение с един ден повече или по-бързо, съобщи през днешния ден министърът на външните работи на районен съд Македония Буяр Османи.

Той разяснява изказването на висшия представител по външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз Жозеп Борел и акцентира, че европейският представител не е виновен за разширението на Европейски Съюз и не може да се чака от него да обещае дата за началото на договарянията.

„ И през вчерашния ден споделих, че Борел не е виновен за разширението на Европейския съюз. Решението за започване на договарянията и за разширението се вземат от всички 27 държави-членки. Затова считам, че Борел с неговото посещаване в Скопие като първа спирка в неговата обиколка за да приветства хармонизирането на нашата външна политика с тази на Европейски Съюз, беше извънредно значимо, само че от него не трябва да се чакат обещания. Ние имаме ангажимент от страна на 26 държави-членки и открит въпрос с Република България, с която се опитваме да го преодолеем”, сподели Османи.

Според него, диалозите на работните групи, образувани от България и от РСМ, се развиват с позитивна динамичност. Очаква се скоро да се организира съвещанието на работната група по стопански въпроси.

„ Участниците в тези работни групи са градивни, непрестанно се появяват нови планове и всичко това е доста значимо за основаване на рамка на доверие, в която по-късно ще се вземат решение политическите въпроси”, сподели Османи, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР