Ако някой мисли, че Борисов подарява София, много се е

...
Ако някой мисли, че Борисов подарява София, много се е
Коментари Харесай

Социологът Евелина Славкова: Борисов не подарява София на никого

„ Ако някой мисли, че Борисов подарява София, доста се е объркал, тъй като няма никакъв политически мотив да го прави “. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria социологът от „ Тренд “ Евелина Славкова във връзка издигането от ГЕРБ на журналиста Антон Хекимян за кандидат-кмет за столицата. Славкова напомни, че партията нееднократно номинира надпартийна персона за значим пост в страната. Тя даде образец с Анастас Герджиков, който бе повдигнат за президент, с проф. Николай Габровски, номиниран за министър председател, а в този момент Антон Хекимян.

„ Шокът е в това, че той доста бързо трябваше да излезе от ролята, в която задаваше въпроси и да влезе в ролята на човек, на който задават въпроси “, изясни Славкова.

„ ГЕРБ търсеха известна персона. Ако не му знаехме името, той щеше да загуби 2 седмици да изясни кой е “,

И Славкова, и политологът Георги Киряков, се сплотиха към тезата, че на Хекимян акцията ще му бъде сложна. Според тях той би трябвало да отговори дали е бил подвластен в публицистичната си политика в Би Ти Ви.

Васил Терзиев, претендентът за София на ПП-ДБ, пък би трябвало да се изяснява за своите родственици в Държавна сигурност, допълниха те.

Според Киряков възможностите да има балотаж на вота в София са големи. „ Не знам в София да не е имало балотаж. Балотажът е сигурен, на 99%, въпросът е кой да се яви на този балотаж “, сподели той.

„ ГЕРБ е партия, която може да излъчи който си желае. Ако една акция е по естествени правила и няма остра борба, показват се хрумвания, няма за кого да е капан “, сподели политологът.

Според него издигането на непартиен претендент за столицата значи, че „ има някакъв боязън в ГЕРБ, както и в други партии, че губят София -град и през някакво ново име търсят разширение на обсега “. 

Цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР