Ако някой е очаквал, че тоталитаризмът ще приключи с нацизма

...
Ако някой е очаквал, че тоталитаризмът ще приключи с нацизма
Коментари Харесай

Проф. Огнян Минчев: Една от тоталитаризиращите идеологии на нашата съвременност е джендър теорията

Ако някой е очаквал, че тоталитаризмът ще завърши с нацизма и комунизма, явно бърка. Ако някой мисли, че тоталитаризираща идеология през днешния ден може да работи единствено в общности без демократични обичаи - като радикалния ислям в обществата на късния традиционализъм, той също бърка. Тоталитарното прелъщение ще бъде сателит на човечеството през доста дълъг интервал на неговото развиване. Една от тоталитаризиращите идеологии на нашата актуалност е "джендър теорията ".

Нейната цел е да "преодолее " антропологичната яснота на човешкия физиологичен пол и да трансформира сексуалността в свободно избираема фикция на хора с промити мозъци. Промиването стартира към този момент в най-ранна възраст - както свидетелства видеото в края на текста от Deutsche Welle. Очевидно тук не става дума за права - и хомосексуалните, и транссексуалните хора в една демократична страна имат право да живеят своята еднаквост в независимост и с достолепие. Тук става дума за разрастваща се система с тоталитаризиращо влияние, чиято явна цел е да трансформира колкото се може повече хора в "сексуално освободени " от своята природа.

Тоталитаризмът има един главен белег на различаване - той е ориентиран към деградиране на човешката независимост и на свободния избор. Понякога за тази цел той си служи с концлагери и всеобщи убийства, а от време на време - с изкушенията на лъжливи идентичности: ярко бъдеще, тъждество, "свобода " от задачата да правиш разлика сред положително и зло.

През 1968 година Западът, а след него и останалият свят претърпя културна гражданска война, чиито резултати са спорни. От една страна тази гражданска война разкрепости дамата, изравни хората като публично държание - код за обличане, отстрани ригидни публични йерархии. От друга - вкара всеобщата приложимост на опиати, която е главен камшик на актуалното общество.

Идеолозите на нарко революцията също говореха за "освобождение " - за нахлуване в духовния свят през "задната врата ", по директния път, вместо да полагаш дългогодишни старания за личната си еволюция.

"Краткият път " към духовния свят заведе доста адепти на тази нарко гражданска война в психиатрията и напълно прибързано - в гробищата. Днес новата "сексуална гражданска война " няма потребност даже от изменящи съзнанието вещества. Хормоните, посредством които случайно променяш пола си в една, след това - в друга посока, насажданата заблуда, че по този метод ставаш "свободен " са задоволителни средства за замайване.

Предстои нова борба - не борба на "средновековието " против "светлото бъдеще ". Предстои борба за избавяне правото на индивида да еволюира и да уголемява своето схващане по пътя на своята естествено заложена еднаквост и посредством инструментите, посочени от всички значими духовни школи - на първо място посредством способността да разграничава положително от зло, независимост от послушание, истина от операция.

Човекът е духовно създание с материално съществуване, което е предизвикателство, тестване. Защото в материалното съществуване всички пътища са открити - и нагоре, към светлината, и надолу, към мрака. Мракът не е ад, в който дяволи те пекат на шиш. Мракът е неявяване на схващане за това кой си ти, от къде идваш и къде отиваш. Всяка тоталитарна идеология е учредена на мрака - тъй като единствено в мрака човек губи визията за себе си и свободата на своя предстоящ избор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР