Ако няколко минути по-рано беше подаден сигнал в 112 за

...
Ако няколко минути по-рано беше подаден сигнал в 112 за
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил: Валери можеше да е жив, ако сигналът беше подаден минути по-рано

Ако няколко минути по-рано беше подаден сигнал в 112 за случая, Валери Дъбов можеше да е жив. Докато е лежал намушкан, момче и момиче обезверено са се опитвали да спасят живота му и да спрат някоя от преминаващите коли, само че никой не е спрял. Не би трябвало да се усещаме застрашени от това да оказваме помощ на хората, тъй като всеки човешки живот е скъп . Това съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов по време на конференция в общината, на която присъстваше и регионалният шеф Виктор Янев.
" Категоричен съм, че случаят е битов. Нито личният състав на дискотеката, нито органите на реда са знаели, че измежду посетителите има хора с хладни оръжия. Кюстендил не е незаконен град. От 2009 година няма тежки произшествия сред българи и роми. За страдание, престъпно проявени лица се пробват да всяват боязън в ромската махала и плашат хората там с българи. Всички органи на реда наблюдават изкъсо протичащото се в Кюстендил, за което им оказват помощ и поставените 180 камери, само че никой не стои да брои кой какъв брой алкохол пие. Кюстендил не е град на престъпността и омразата. Никой не се разхожда в града с ножове и револвери ", съобщи още Паунов.
Като главен източник на казуса уточни неналичието на съответно обучение и присъединяване в публичния живот.
" Хора като Алекс Анков (бел. ред. - един от представителите на ромския клан Гольовците) не са научени на обикновени знания – да обича, да уважаваш, да зачиташ другия… Преди време обсъждахме 4-то главно учебно заведение да влезе в друга територия, а не в тази на квартал " Изток ". Тогава, в случай че си спомняте, се надигна социална вълна и предлагането не се одобри. Нека си го кажем напряко – такива учебни заведения не създават възпитаници и съзнателни жители, които да се осъществят на пазара на труда ", безапелационен беше кметът на Кюстендил.
Според него най-сигурният метод за предварителна защита на потънал вид закононарушения е своевременното известяван на органите на реда за хора с съмнително държание и в несъответстващо положение .
" До мен доближи информация, че причинителят е бил видян по-рано в града гол до кръста. Ако някой беше подал сигнал, органите на реда щяха да отзоват на момента и той в никакъв случай нямаше да стъпи в заведението. Сами виждате, че самият случай беше позволен за 10 минути ", уточни Паунов.
От своя страна, Виктор Янев съобщи, че " изрично става въпрос за битов случай ".
" Една група от младежи попада на друга в заведение. След приложимост на алкохол през цялата нощ се стига до там, че вземат решение да се атакуван едни други отвън заведението, което, за жалост, води до съдбовен край. Призовавам хората в Народното събрание да не политизират този частен случай, тъй като той е напълно от битов темперамент.. Не бива да се насажда ненавист сред етносите. Единственият метод за предварителна защита на сходен вид произшествия е образованието ", уточни регионалният шеф
В умозаключение, кметът Паунов съобщи, че общината ще помогне на майката на убития Валери Дъбов да си откри работа, незабавно щом се съвземе от шока от загубата и благодари на компанията, в която е работил починалия за това, че е поела разноските по погребението.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР