Ако някога сте се съмнявали, че животните имат душа, чувства

...
Ако някога сте се съмнявали, че животните имат душа, чувства
Коментари Харесай

Интересни факти за чувствата и емоциите при животните

Ако в миналото сте се съмнявали, че животните имат душа, усеща и страсти също като нас, тези истории ще ви потвърдят, че грешите.

Горилата Коко и обичаният й филм

Коко гледа обичания си филм „ Чай с Мусолини “, само че когато идва тъжната сцена, в която момчето се сбогува със фамилията си, горилата се обръща с тил към тв приемника, явно смутена. След малко прави знаците за думите „ тъжно “, „ рева “, „ неприятно “, „ майка “ и „ Коко обича “, а очите й се насълзяват.

Последните думи на папагала Алекс

С Алекс психоложката Айрийн Пепърбърг потвърждава, че не е необходим огромен мозък, с цел да се вземат решение комплицирани задания, свързани с езика и разбирането. Преди това никой не е считал птиците са интелигентни същества. Алекс обаче показва, че схваща и може да употребява думи. Неговата просветеност е била сравнима с тази на делфините и маймуните. Според Айрийн, той е бил образован колкото едно 5-годишно дете, а дори не е бил достигнал своя цялостен капацитет.

За страдание, Алекс умира ненадейно и необяснимо на 6 септември 2007г на 31 години. Неговите последни думи са били „ Бъди добра, ще се забележим на следващия ден. Обичам те. “

Кучетата водачи Солти и Розел, избавили стопаните си на 11 септември

Солти бил куче лидер, поверено на Омар Ривера. На 11 септември 2001г Солти и Ривера са на 71-ия етаж на първата кула. След като отхвърля да остави стопанина си, Солти и Дона Енрайт, началничка на Ривера, го извеждат на безвредно място.

Когато първият аероплан се врязва в Световния търговски център, Розел е на 78-ия етаж, заспала под бюрото на стопанина си. Тя се разсънва от шума и бързо води стопанина си Майкъл Хингсън до стълбите, макар дима и хаоса в близост.

След това повежда Хингсън и още 30 души надолу по 1463 стъпала, като посредата срещат идващите пожарникари, които Розел стопира да поздрави. След малко повече от час всички излезли живи и здрави от постройката, моменти преди втората кула да се срути.

Кучето, жертвало се, с цел да избави 5 деца

През 2007г пет деца си играели с Джак Ръсел териера Джордж, когато внезапно били нападнати от подивели питбули. Джордж се опитал да ги прогони, само че питбулите му се нахвърлили. Въпреки това съумял да даде задоволително време на децата да избягат, въпреки по-късно да умира от раните си. За дейностите си той е посмъртно награден с орден за смелост.

Белугата, спасила давеща се жена

Когато Янг Юн се пробвала да излезе назад на повърхността от дъното, краката й се схванали и тя не можела да се движи.

„ Започнах да се давя и да пропадам още по-дълбоко. Помислих си, че сигурно ще умра. Тогава обаче тази невероятна мощ отдолу под мен ме избута на повърхността. “ – споделя тя.

Оказало се, че Белугата Мила е видяла протичащото се и се е втурнала на помощ, спасявайки живота на Юн.

Горилата, която не е не запомнила своя остарял другар

Деймиън Аспинал води Квиби в Англия още като бебе. Когато става на 5 години, Деймиън го връща назад в Африка, с цел да живее на независимост.

5 години по-късно, Деймиън се връща в Африка, с цел да потърси остарелия си другар, макар предупреженията, че Квиби е враждебно надъхан към хората. Когато отива до реката и извиква Квиби по същия метод, по който го е викал преди години, внезапно пред него се появява горила.

„ Той погледна в очите ми с невероятна страст и обич. Изживяването беше незабравимо. Не искаше да ме пусне. Това беше най-страхотният миг в живота ми. “

Немската овчарка, станала куче лидер за кьорав шпаньол

Когато Джийн Спенсър осиновила Ели, тя не очаквала другото й куче, Лео, да стане куче лидер на слепия шпаньол.

„ Водя ги на разходки в парка, където Лео развежда Ели в близост. Той я пази и гони по-агресивните кучета от нея. “

Цирковите слонове, срещнали се още веднъж след 25 години

Джени и Шърли са били държани в плен в един и същи цирк, когато Джени е била бебе, а Шърли на 20 години, само че по-късно са разграничени. 25 години по-късно, те се виждат още веднъж в подслон за слонове. В същата нощ съумяват да огънат металните пръти на клетките си, с цел да бъдат по-близо. Когато ги пускат на независимост, те не се разделят нито за секунда.

„ След няколко минути обятия, Шърли стартира да реве, но в действителност мощно, а Джени незабавно се причисли. Никога не бях виждала такава страст. “ – споделя Карол Бъкли от приюта.

https://www.youtube.com/watch?v=lF8em4uPdCg

Невероятната история на лъва Крисчън

Кръсчън бил осиновен от двама братя през 1969г. Когато станал прекомерно огромен обаче, те го върнали назад в Африка.

Година по-късно братята отишли да го потърсят, само че им споделили, че Крисчън към този момент е лидер на прайд и надали ще ги помни. В мига, в който ги вижда обаче, лъвът  веднага ги разпознава и се втурва към тях, прегръщайки ги.

Шимпанзетата, оплакващи своя умрял другар

В центъра за шимпанзета в Камерун, Дороти умряла от инфаркт и по-късно се случило нещо необикновено. Нейните другари почнали да се прегръщат, да се утешават и да гледат прочувствено по какъв начин я погребват.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР