Ако някога сте се надявали, че науката скоро ще открие

...
Ако някога сте се надявали, че науката скоро ще открие
Коментари Харесай

Учените имат математическо доказателство, че е невъзможно да се спре остаряването

Ако в миналото сте се надявали, че науката скоро ще открие метод да запазите младежкото си лице вечно, тази вест може да не ви допадне изключително. Учените са открили, че остаряването е невероятно да се спре. Математически, многоклетъчните организми като нас постоянно би трябвало да се преценяват с клетъчната конкуренция, където единствено една от страните може да победи.

Еволюционният биолог Джоана Масел твърди, че “Остаряването е математически неизбежно, и то в действителност. Логически, теоретично и математически просто няма метод да се избяга от него ”.

Остаряването и всички други биологически процеси, които идват с него, е повече или по-малко в следствие от забавянето на работата на клетките и от постепенната загуба на техните функционалности. Лошата вест е следната: даже и да съумеете да повлияете на остаряването, като поправяте ДНК или удължите теломерите на хромозомите, това няма да позволи казуса. Защото друга, напълно обособена характерност на остаряването е, че избрани кафези стартират да се множат по този начин, като че ли идва края на света, и то по неконтролирани способи, които доста наподобяват растежа на раковите кафези.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР