Ако някога сте се чудили дали дадена дреха би могла

...
Ако някога сте се чудили дали дадена дреха би могла
Коментари Харесай

10 вида дрехи, които не бива да поставяме в сушилнята!

Ако в миналото сте се чудили дали дадена дреха би могла да бъде сложена в сушилнята, не забравяйте, че отвътре на всяка една дреха съществува пришит етикет. Там за по-голямо облекчение на клиентите, фирмите за облекло са отпечатали указания за по-качествената поддръжка на всяка една от материите. По този метод информацията изобразена на етикетите би била потребна в случай че сте решили да запазите облеклата си за по-дълъг интервал от време.

№1. Сутиен
Грубото придвижване извършващо се от машината би могло да бъде пагубно за вашите сутиени. Да поставите сутиен в сушилня е един от сигурните способи да осъзнаете, че с това долни дрехи е меко казано „ свършено “.

№2. Шифон
Като заговорихме по - рано за „ химическо почистване “, когато става въпрос за материи от шифон бихме ви предложили просто да се доверите на експертите. Така сигурно не рискувате да съсипете обичаните си облекла.

№3. Чорапогащи
Наистина не е желателно да поставяте чорапогащи в сушилнята. Единственото, което може да се случи по-късно ваше решение е просто да го изхвърлите. След като е минал през термалната обработка в сушилнята, чорапогащникът губи своята форма, разтегливост, свива се и просто се трансформира в една сносно заплетена топка.

№4. Изкуствена кожа
В множеството случаи, облеклата от изкуствена кожа не са подобаващи за сушилнята. Самата дреха не би понесла топлината разрастваща се в машината и би могла да се разтопи. И въпреки всичко прочетете деликатно етикетите. Съществуват и изключения.

№5. Бански костюми
Банският костюм е направен от материя, която да устоя на всевъзможни климатични и рискови условия. Дори и на градусите и усукването, които предизвиква нашата сушилня. За предпочитане е обаче да го оставите да си изсъхне независимо – на въздух. Така ще запазите материята на банските за доста по – дълго.

№6. Велур
Велурът е извънредно „ нежна “ материя. Той никога не трябва да бъде поставян в пералня нито в сушилня. Тези машини несъмнено ще съсипят велура и той ще загуби своят цвят, текстура и чувство при досег – просто забравете за сушилнята.

№7. Маратонките за тичане
Очевидно е, че сушилнята работи на високи градуси. Колкото и да умее нашата машина да контролира градусите си, тези високи температури имат гибелен резултат върху нашите обичани облекла, а и също по този начин обувки.

№8. Дантела
Дантелата е извънредно красива за носене материя, тя акцентира хубостта и изяществото на една дреха. Ако обаче решим да използваме прекалено сушилнята за дантелените си облекла, рискуваме дантелата да се деформира и да загуби предходния си искра.

№9. Коприна
За почистването на облекла от коприна е целесъобразно да се доверите на специалистите от „ химическото почистване “. Тази материя е толкоз нежна, че към нея би трябвало да се подхожда извънредно деликатно.

№10. Кадифе
Кадифето също влиза в графата – първокласни материи. То е толкоз нежно и нежно, че не е разрешено да се глади, даже и от опаковата страна на плата. За да запазите оптимално свежестта и кадифеното чувство, не трябва да поставяте облеклата от кадифе в сушилнята.
5 съвета, които би трябвало да вземете под внимание, преди да си купите сушилня
Покупката на сушилня за облекла е една от най-хубавите вложения, които можем да създадем. Сушилнята освен икономисва нашето време, само че и...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР