Ако някога сте проявявали интерес към огромната колекция от безценни

...
Ако някога сте проявявали интерес към огромната колекция от безценни
Коментари Харесай

Крили скъпоценности от кралската корона в кутия за бисквити при спешни случаи

Ако в миналото сте проявявали интерес към голямата сбирка от скъпи скъпоценности на кралското семейство, в това число и към скъпоценностите на короната, знаете, че те се съхраняват зад бомбоустойчиво стъкло в Дома на скъпоценностите в Лондонската кула, оповестява mirror.co.uk.

Невероятните и скъпоструващи скъпоценности на короната доста рядко напущат строго охраняваното място, което е покрито от повече от 100 скрити камери, и се носят единствено при специфични случаи, като да вземем за пример държавното разкриване на Народното събрание.

Кралските скъпоценности са едни от най-известните и скъпи артефакти в цялата страна, само че съгласно MyLondon в миналото те са имали напълно друг дом.

По време на Втората международна война Фирмата счита, че скъпоценностите се нуждаят от нов дом, с цел да бъдат предпазени от попадане в ръцете на врага, само че даже самата кралица няма визия къде ще бъдат скрити.

Докато изследва тематиката, кралският специалист Алистър Брус открива "електрически комплект писма ", написани от кралския библиотекар сър Оуен Морсхед до кралица Мери, в които той показва загрижеността си за скъпоценните камъни и по какъв начин да ги защищити от попадане във противников ръце.

Брус изяснява по какъв начин бащата на кралицата, тогавашният крал Джордж VI, е наредил да се изкопае "дълбока дупка " на територията на замъка Уиндзор "под портала, един от охраняемите входове на замъка, и две камери, построени със стоманени порти ".

Най-хубавата детайлност обаче е фактът, че най-ценните скъпоценности - рубинът на Черния принц и сапфирът на Свети Едуард - са извадени от императорската държавна корона и се съхраняват настрана в кутия за бисквити "в случай на неотложност ".

По-късно Брус беседва с Нейно Величество за откритието си и научава, че въпреки кралицата да е знаела, че скъпоценностите са били скрити в замъка Уиндзор, тя не е била наясно с точните детайлности.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР