Ако някога сте искали пазаруването в магазините да включва повече

...
Ако някога сте искали пазаруването в магазините да включва повече
Коментари Харесай

CES 2018: Sniffy Market позволява да помиришете продуктите, докато пазарувате



Ако в миналото сте желали извършването на покупки в магазините да включва повече аромати, евентуално Sniffy Market ще ви зарадва. Той е предопределен за търговците, които желаят да разрешат на клиентите да помиришат продуктите, а също по този начин да ги видят или допрян. Очевидните образци са храни и питиета, да вземем за пример като кафето и подправките, които имат мощен мирис. Подобна алтернатива ще откри приложение и при парфюмите, само че има ли и други обстановки, в които тази опция ще се избра от клиентит?

Независимо от отговора, ето по какъв начин новия артикул работи. The Sniffy Market разполага с екран и камера, както и с заготовка, на която търговците ще слагат разнообразни миризми. След като това бъде направено, любопитните консуматори ще могат да употребяват сензорния екаран, с цел да изберат артикул и по-късно да се насладят на аромата, който ще ги обгърне. Другото извънредно, само че завладяващо нещо за Sniffy е приложението на камерата: тя улавя реакциите на хората вследствие от другите миризми и ги проучва, с цел да откри дали те са положителни или отрицателни. Всъщност задачата на камерата е да събира данни, които ще покажат какъв брой мечтан е даден артикул.

Демо устройството е 3D принтиран първообраз, като към момента не е ясно по кое време ще се появи по магазините. Идеята несъмнено е необикновена, само че може би точно това търсят някои от търговците. Изобретателите на Sniffy означават, че те ще изградят хардуер, програмен продукт и даже ще оказват помощ при основаването на аромати за обособените компании.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР