Ако някога сте имали повод да мислите, че училищните правила

Ако някога сте имали повод да мислите, че училищните правила ...

Най-странните училищни правила.


Ако някога сте имали повод да мислите, че училищните правила у нас са странни, то новата класация на Vbox7 канала "Top of The Tops" ще промени мнението ви.

Ето някои от най-странните порядки из учебните заведения по света -  полезни, ненужни или дори неправилни, оставяме на вас да прецените след като изгледате горното видео.

5. Лилави пингвини

В училище в Небраска е забранено на учителите да се обръщат към учениците, назовавайки пола им. Вместо да казват „момчета и момичета“, те трябва да използват названието „лилави пингвини“, защото така не се изключват трансджендърите.

 

4. Без кетчуп във Франция

На учениците във Франция им е забранено да слагат кетчуп в храната си. Единствено ако си поръчат пържени картофи и то един път на седмица, те могат да използват кетчуп. По този начин французите вярват, че пазят културата си.

3. Без най-добри приятели във Великобритания и САЩ

Учениците често си сменят най-добрите приятели и при развалянето на приятелството често има поне един, който се сърди. За да избегнат нараняването на чувствата им, в някои училища във Великобритания и САЩ е забранено да наричаш някого „най-добър приятел“.

училище Thinkstock

2. Фиксирано време за ходене до тоалетна

В начално училище в Ню Йорк учител е измислил схема за ходене до тоалетна. Учениците имат правото да я посещават по време на час само три пъти на седмица. За целта те имат ваучери и 3 минути за всяко ходене. Ако успеят да си запазят ваучерите, те получават награди. Целта е учениците да стоят на чина си и да не се разсейват.

1. Без червени химикалки във Великобритания

Червеният цвят се асоциира с война, забрана, опасност, но и страст, желание и любов. Затова на учителите във Великобритания им е забранено да поправят и оценяват контролните на учениците с химикал в червен цвят. По този начин те вярват, че ще намалят стреса на учащите при вида на оценката.

училище Thinkstock

банери нови Edna

банери нови Edna

Източник: edna.bg