Ако ние сме бъдещето, то вие сте настоящето. Вие имате

...
Ако ние сме бъдещето, то вие сте настоящето. Вие имате
Коментари Харесай

Финалистите в Мениджър на годината 2017 вдъхновени да градят новия златен век на България

" Ако ние сме бъдещето, то вие сте сегашното. Вие имате силата да измененията нашето бъдеще! " Такива мощни и ангажиращи послания насочиха към оповестените през днешния ден на специфична конференция финалисти в десетото издание на състезанието " Мениджър на годината " млади лауреати от влиятелни научни интернационалните олимпиади. Залата приветства бъдещите олимпийски очаквания в водачеството: 

Петър Христов – златен медалист (за първи път от 18 години насам за България) от Международната олимпиада по химия 2017г., 12 клас от СМГ

Димитър Каразапрянов – златен медалист (за първи път от 12 години насам за България) от Международната олимпиада по биология 2017г., I курс Медицина в МУ, София, другояче родом от Сливен

Здравко Иванов – златен медалист от Международната олимпиада по филология 2017 година, 11 клас от Софийска математическа гимназия (СМГ)

Габриела Христова – сребърен медалист от Международната олимпиада по биология 2017г., I курс Молекулярна биология в СУ

Георги Александров – бронзов медалист от Международната олимпиада по физика 2017 година, 11 клас от СМГ

Мария Карабоева – бронзов медалист от Международната олимпиада по биология 2017г., I курс Молекулярна биология в СУ

Кристиян Василев – бронзов медалист от Младежка Балканиада по математика от 2015г., 11 клас от Първа частна математическа гимназия, София



Десетката в " Мениджър на годината 2017 ", подготвена да одобри всевъзможни провокации

Вие сте същинско ентусиазъм за всички нас, ентусиазъм, което ни дава друга вероятност - да създадем нов златен век, нов Ренесанс за България, обърна се към интернационалните първенци по информатика, математика, физика, биология и филология, един от финалистите, арх. Пламен Мирянов, притежател и ръководител на Съвета на шефовете на " АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ " АД.

Длъжни сме да отговоряме на упованията и да постъпваме тъкмо толкоз добре, колкото е висотата на образованието и успешността освен на младежите у нас, само че и на бизнес климата и на страната ни, добави различен финалист, Дарина Стоянова, изпълнителен шеф на " Престиж-96 " АД.

С подобен мощен тим, с толкоз спечелили, които занапред ще влязат в света на водачеството, настройките за бъдещето могат да бъдат единствено положителни, съобщи Елена Дречева-Владимирова, изпълнителен шеф на " Коника Минолта Бизнес Солюшънс България " ЕООД, една от трите дами във финалната десетка тази година.  И трите финалистки вземат участие и в Съвета на дамите в бизнеса, означи ръководителят на организацията Боряна Манолова, която поздрави участниците в състезанието и номинираните за купата " Мениджър на годината ". 

Не спирайте да ни предизвиквате, единствено по този начин има късмет да вървим напред, сподели на младите олимпийци още един представител на Златната десетка тази година, Илия Гърков, вицепрезидент на " Дънди Прешъс Металс Канада " и изпълнителен шеф за България. Той прикани останалите финалисти и всички мениджъри в България да стартират все по-активно да търсят гладните за познания и опит мозъци и да се трансфорат в техни ментори.

Имаме изключителни гении и извънреден капацитет, би трябвало да създадем всичко допустимо това благосъстояние да остане при нас, уточни и финалистът Красимир Николов, старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа във Fox Networks Group.

Да задържим човешкия капацитет е най-голямото предизвикателство пред бизнеса в България и би трябвало да създадем всичко допустимо да се оправим с него, не напущат единствено младите фрагменти страната, постоянно си потеглят и хора с развита кариера, показа Ерик де Кандидо, ръководещ шеф на IMI България, също кандидат за купата " Мениджър на годината "

Възможностите нещата да се случват, са във всеки от нас. От позиция на бизнесмен в последните 10 години у нас се случиха страхотни неща за основаване на предприемаческа среда, която разрешава да развиваме световен бизнес от България и с общи старания би трябвало освен да ги запазим, само че и да ги пренесен като модел за израстване и в образованието в страната, означи Ивайло Славов, създател и изпълнителен шеф на една от най-бързо растящите български софтуерни компании  BULPROS - финалист в " Мениджър на годината 2017 ".

Пламен Цеков, съосновател и изпълнителен шеф на софтуерната компания " Скей Фокус ", който също е измежду финалистите пък показа огромната си мечча: Да създадем по този начин, че средата в България да е хубава освен за нашите деца, а и за чужденците, да е страна, в която те да желаят да идват, остават, живеят и работят. 

Следвайте най-хубавите, посъветва младите очаквания и Цветелина Николова, ръководещ шеф на " Катаржина Естейт ", " Белица Уайнъри ", " Кончерто Уайнъри и " Платинум Брандс ", финалист за трети път в състезанието " Мениджър на годината ".

Да се обединим в напъните да върнем колкото се може българи назад в страната, прикани Ксавие Марсенак, притежател на купата " Мениджър на годината 2016 ". Неговата компания " Телъс интернешънъл " започва през юни тази година огромна самодейност под надпис " Мога там, желая тук! ", ориентирана точно към младите българи в чужбина и мотивирането им да се завърнат и стартират кариера в България.  " Получихме и продължаваме да получаваме доста мощни кандидатури от над 1000 българи, които могат да бъдат потребни и в други области.  Нека дружно обсъдим по какъв начин можем да върнем назад освен тях, а най-малко още 10 хиляди българи ", моли към финалистите Ксавие Марсенак.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР