Ако непрекъснато забелязвате, че по пътя, по който вървите, ви

...
Ако непрекъснато забелязвате, че по пътя, по който вървите, ви
Коментари Харесай

„Колкото по-малко се доверявате на хората, толкова по-елегантно ще ви мамят!“

 „ Ако непрестанно забелязвате, че по пътя, по който вървите, ви става все по-тежко, значи това не е вашият път! “

1. Сложният за другарство човек  е организиран примитивно, а елементарният – комплицирано. Към примитивния човек би трябвало да се адаптирате, а комплицираният ще се приспособява към вас.

2. Ако някой човек ви упрекне в непризнателност, разберете какъв брой коства неговата услуга, разплатете се и повече не се занимавайте с него.

3. След като ме ругаят, това значи, че аз съм значима фигура, тъй че мога да върша това, което към момента не съм правил. Разберете защо ви ругаят и ще узнаете какви очаквания ви разпореждат хората.

4. Ако човек обича когото  и да било, само че е апатичен към останалите хора, това не е обич, а симбиотична взаимозависимост или пресилен нарцисизъм.

5. За да разберете по какъв начин хората се отнасят към вас, разкажете им за вашите проекти и фантазии. Всеки, който изпитва скрита ненавист към вас, ще ги подлага на критика. Този, който ви желае най-хубавото, ще ви каже по какъв начин да извършите това.

6. Има една единствена уважителна причина за разкъсване на отношения  и уволняване от работа – неспособност за личностно израстване в настоящите условия.

7. Духовно бедният човек не понася самотата и поддържа връзка с другите, с цел да взема. На Духовно зрелият човек му е добре и  в самотата му, той поддържа връзка, с цел да дава.

8. Искате да бъдете обичани? Позволете си да заработвате, не си пъхайте носа в делата на другите хора, помагайте, единствено в случай че ви помолят за това.

9. Ако човек ме обиди, в този миг той прави характерност на себе си. Например някой ми споделя: „ Глупаво, жалко копеле! “ Отговарям: „ Радвам се, че се срещнах с вас, а аз се споделям (…)

10. Най-добрият метод да си отмъстите на врага, е да не му отмъщавате и по този метод да го държите в   напрежение дълго време. Той ще чака вашето възмездие. Това е като на война: затишието преди артилерийска канонада провокира най-голямата паника у врага.

11. Никой никого не зарязва, просто някой продължава напред. Всеки, който е изостанал, смята, че е бил зарязан.

12. Ако човек ви е напуснал и ви е станало доста гадно, това значи, че не го обичате, а единствено го консумирате – като храна или вода.

13. Ако сърцето ви бие бързо, дланите ви се потят при типа на съответен човек и сте подготвени за най-безумните дейности поради него, тогава това най-вероятно е невротично разстройство, нервност, наречена „ Искам  го! “ … Не бъркайте любовта със пристрастеността. Страстта е огън, който бързо изгаря силата на организма. У индивида сработва инстинктът за самозапазване – той се успокоява, с цел да оцелее. Любовта е дейна заинтригуваност към живота и развиване на обекта на любовта. Освен това, с цел да обичате някого, първо би трябвало да обичате себе си. Защото в случай че не обичате себе си, значи сте неподобаващ, второ качество, което няма по какъв начин да допадне на обичания човек.

14. По предписание невротиците упрекват всички към себе си за своите неприятности. А би трябвало да упрекват себе си, защот

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР