Ако неподходяща боя за коса попадне на скалпа ви, това

...
Ако неподходяща боя за коса попадне на скалпа ви, това
Коментари Харесай

Как са избегнем опасността от боядисването на косата

Ако несъответствуваща багра за коса попадне на скалпа ви, това може да докара до развиване на негативни резултати от скрити алергии. В резултат на това можете да получите инфектиране, изгниване на кожата и загуба на коса дружно със скалпа, сподели трихологът и вицепрезидент на Евразийската трихологична асоциация Олга Кохас. В изявление за РИА Новости тя разясни, че това се случва доста рядко, само че е по-добре да бъдете сигурни, съобщи БГНЕС.
" Ако боите попаднат на скалпа, тогава не можем да предотвратим алергична реакция. Например, имунната система на човек се срутва, макар че в никакъв случай не сме следила алергични реакции, само че просто тялото работи по този начин. ”
Подобни случаи са " един на милион ", сподели Олга Кохас. Според нея има елементарни правила, които ще спасят косата и скалпа ви. Когато купувате багра в магазин, с цел да се боядисате сами, избирайте потвърдени марки. Модерните и нови неща са чудесни, само че е по-добре да изчакате мнения от други клиенти, в сравнение с да експериментирате върху себе си.
Ако ползвате услугите на козметичен салон, проверете дали върху косата се нанася един съответен артикул, а не примес от незнайни съставни елементи. Така цветът ще се окаже по-добър и вие ще избегнете възможна интоксикация поради изобилието от химически съединения.
Въпреки това, най-надеждният и типичен метод да избегнете скрита алергия към боята за коса е да ревизирате продукта преди приложимост. Ето какво би трябвало да извършите: „ Не нанасяйте незабавно боята върху главата си. Обикновено първо нанасяме върху китката. След 10-20 минути можем да забележим възможна алергична реакция – това може да бъде зачервяване, сърбеж или лющене “, поучава Кохас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР