Ако не знаете точно каква е разликата между аеробна и

...
Ако не знаете точно каква е разликата между аеробна и
Коментари Харесай

Каква е разликата между аеробна и анаеробна тренировка?

Ако не знаете тъкмо каква е разликата сред аеробна и анаеробна подготовка, прочетете:

Телата ни имат няколко метода за преобразяване на храната в клетъчна сила, която от своя страна разрешава мускулна интензивност. Едната е аеробният път, който " изисква наличието на О2 ". Този вид път нормално се среща в мускулни нишки от вид I, или мудни, които се употребяват за продължителни действия с по-ниска активност като вървене и каране на колело. Анаеробната интензивност, за разлика от аеробната " не изисква наличието на О2. Този път се открива в мускулни нишки от вид II или бързо, които нормално обезпечават избухливи, високо интензивни действия за къс интервал от време. Време... почти 30 секунди. Това включва високо интензивните интервални тренировки, спринт и повдигане на тежести.

Всеки мускул има и двата типа нишки, задействани според от упражнението, което вършиме. Например, придвижването на дълги дистанции би привлякло мускулните нишки, които се употребяват за действия с устойчивост, до момента в който спринтът ще притегля бързо мускулните нишки, които съставляват анаеробни действия.

За какво са положителни анаеробните и аеробните извършения?

Аеробните действия, които изискват устойчивост, са потребни за сърдечно-съдовата система, както и за загуба на тегло.

Анаеробни извършения като повдигане на тежести " постоянно се считат за потребни за възстановяване на избухливата мускулна мощ и размер. Интервални тренировки и тренировките с висока активност имат способността да покачват силата и мускулната маса. Също по този начин високо интензивните интервални тренировки спомагат за понижаване на мазнините.

Въпреки, че всяка физическа интензивност може да забърза метаболизма ви и до известна степен да способства за загубата на тегло, е нужна композиция от аеробни и анаеробни, изключително при спортистите.

Без значение какъв тип упражнение вършиме, пробвайте се да предотвратите пострадване посредством вярно загряване, разпъване и " отбягване на ненадейно увеличение на равнищата на интензивност ".

И помнете: храненето е доста значимо както при свалянето на килограми, по този начин и при качването на мускулна маса.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР