Ако не въведем наборната служба в близките 1-2-3 години, самите

...
Ако не въведем наборната служба в близките 1-2-3 години, самите
Коментари Харесай

Депутат от ВМРО: Ще се принудим да върнем наборната служба

Ако не въведем наборната работа в околните 1-2-3 години, самите условия в бъдеще, и то недалечно, ще ни принудят да я въведем, най-много демографският фактор. “ Това разяснява пред БНР депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Борис Вангелов, който е и зам.-шеф на военната комисия в Народно събрание.

Идеята на Вътрешна македонска революционна организация за доброволната казарма мина на първо четене с утвърдени ремонти в Закона за запаса на въоръжените сили.

След демократичните промени партиите, които унищожиха наборната работа, не са си давали сметка, че в действителност ще пресекат източника на фрагменти за запаса и за запаса, акцентира Вангелов.

Затова се оказва, че в един миг българските въоръжени сили по чисто биологичен път ще се обезкръвят откъм лица, водени на боен доклад. И точно това – попълването на военно-временните формирования на българската армия, наложи тези промени “, посочи Борис Вангелов.

Той даде образец с Военноморските сили, където в разгласен конкурс за 100 места са се явили 500 души, което „ освен не е липса на интерес, а е напор “.

Запитан дали законовите промени, минали на първо четене, са стъпка към връщането на наложителната наборна работа, Вангелов цитира изследвания на Министерството на защитата, че „ забележителна част от обществото поддържа връщането на наборната работа “.

„ Очевидно левицата няма да поддържа законопроекта за доброволната работа. Не знам по какъв начин ще гласоподават самостоятелните депутати. Но въпреки всичко има болшинство, което поддържа законопроекта.

Мисля, че не би трябвало да има проблеми на второ четене. Позициите към този момент бяха декларирани и не би трябвало да има изненади “, съобщи Борис Вангелов и добави, че защото този парламент е към края на своя мандат, това може да не се случи в този момент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР