Ако не сте получили поне 30% увеличение на заплатата, поискайте

...
Ако не сте получили поне 30% увеличение на заплатата, поискайте
Коментари Харесай

Пламен Димитров се обърна към всички работещи: Ако не сте получили поне 30% увеличение на заплатата, поискайте си го

Ако не сте получили най-малко 30% нарастване на заплатата, поискайте си го. Това моли към всички работещи шефът на КНСБ Пламен Димитров.

За нас е извънредно значимо хората в България да получат най-малко отплата на инфлацията. Тя ще стане едноцифрена, само че цените ще не престават да порастват, единствено че по-бавно. За последните две години – 2021-2022, формалната кумулативна инфлация е 28,5%. 

По думите му плоският налог в България основава спомагателни неравенства, като те са най-дълбоките в Европейския съюз. " Няма страна, в която работещите да заплащат повече през директните налози, в сравнение с бизнеса. Данъчната промяна е неизбежна ", безапелационен е той и добави, че това е по този начин заради две аргументи.

" Първата е, че с настоящите данъчни доходи няма по какъв начин бюджетът да бъде “вързан ”. Наред с това от 1 януари 2024 година всички страни членки на Европейски Съюз би трябвало да стартират да ползват директивата за минималния корпоративен налог, съгласно която той би трябвало да бъде 15% (в момента в страната ставката му е 10%) ", добави Пламен Димитров.

“Сега е моментът и да понижим налога върху прихода с необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата. Така ще бъдат ребалансирани данъчните доходи в бюджета ”, изясни Пламен Димитров, представен от Българска телеграфна агенция.

“Дигитализацията и изкуственият разсъдък водят до смяна на характера на труда в целия свят. Тази наклонност стана осезаема преди всичко във финансовия бранш. Това изисква старания от всички нас като профсъюз да подпомогнем процеса на извличане на цифрови умения и пълномощия. За да запазим работните ни места, би трябвало да отговорим на провокациите на цифровата промяна. Най-сигурното нещо на света е смяната. Трябва да я адресираме към хората, за да защитим ползите им ”, сподели още Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР