Ако не си от ГЕРБ не си министър в тази

...
Ако не си от ГЕРБ не си министър в тази
Коментари Харесай

Христо Иванов: МВР се контролира от Пеевски, Горанов трябва да подаде оставка, а после и правителството

Ако не си от ГЕРБ не си министър в тази страна, само че в случай че не си от Движение за права и свободи въобще не знаеш какво е да си министър...Г-н Борисов, както видяхме и от дейностите на Министерство на вътрешните работи, които не се подчиниха на кмета от ГЕРБ, който се щураше и викаше, че това (бел.ред. - недопускането на жители до плаж Росенец) е неточност, само че полицията не го послуша, а той е принципал. И по-късно министър председателят изиска главата на шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, а вътршният министър не я взе. Това министерство непосредствено се ръководи от Пеевски.
Това сподели пред Българска национална телевизия водачът на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов.
Отидохме в “Росенец ” не с цел да дразним НСО, а като български жители, с цел да покажем, че това е държавна земя. Нашето отиване в Росенец е проекция на правни дейности, с цел да може целият този възел от неистини и решения по отношение на нефтобазата да бъде разплетена. Трябва да има предварителни избори, ние сме подготвени и жителите са подготвени, сподели той.
" Господин Борисов е изпаднал в доста тежка загуба на връзка с действителността, живее в някакъв таен свят и му е време за отмора ", разгласи Иванов.
Социологията в България е част от пропагандата на държавното управление, както и на ръководещите, в това число и Българска национална телевизия, по тази причина Кошлуков оставка, уточни Христо Иванов.
Според него за идващия парламент " край тъч линията загряват цяла плеада нови субекти. Това, което виждаме, е че в идващият парламент ще има доста нови обединения. Виждаме да загряват Мая Манолова, Слави Трифонов. " Демократична България " е подготвена за избори, сподели той.
Обединение с Борисов няма по какъв начин да има, тъй като това значи обединяване с Пеевски. Обединение може да има за кардинални неща като промени в правосъдната система. Прокуратурата би трябвало да бъде изведена от правосъдната власт, желае той.
Христо Иванов уточни, че на улицата излизат хора, които не са част от нормалните политизирани групи хора, а виждат идната зима като извънредно сложен интервал за себе си. Те виждат, че страната се е трансформирала в една бухалка. Как не ви е позор от това, че българската прокуратура се трансформира в политически състезател и се занимава с политически играчи, запита някогашният правосъден министър.
" Аз грубост не желая към никого. Това което виждаме е зверско безвластие от страна на прокуратурата. И по тази причина Гешев би трябвало да си върви, само че не просто да бъде заменен, а прокуратурата би трябвало да бъде реформирана, тъй като в случай че сменяем едната бухалка с другата- Франтишек (бел.ред. Димитър Франтишек - управлява Специализираната прокуратура) да кажем, какво от това ", попита Иванов.
Работа на политиците е да оказват напън на прокуратурата да си прави работата. Съдът е този, който би трябвало да бъде самостоятелен,  настоя Иванов..
Искам прокуратура, която ползва закона еднообразно за всички. " Това, което виждаме, е зверско безвластие от страна на прокуратурата и Гешев би трябвало да си върви. След като той си замине, прокуратурата би трябвало да бъде реформирана коренно ", настоя някогашният правосъден министър. Божков продължава да не бъде разпитам от прокуратурата, сподели още той.
Кога ще забележим следствие на спалнята на премиера със същата грубост, каквато видяхме в Президентството, попита водачът на Да, България.
Той изиска и оставката на финансовият министър Владислав Горанов, поради изчезналите такси на Васил Божков и поради това, че Лукойл продължава да бъде монополист в бранша с горивата. " Затова политическа отговорност не беше понесена. "
За Лукойл: не се събират всички налози и не се управляват кой какво подава като горива. Ние водим много години дело за правените проверки на Лукоил. Искаме достъп до тях. Министерството на финансите отхвърлят да ни го дадат след влезнало в действие решение на съда. Премиерът даде обещание това да се случи в телефонния диалог, който организирахме в неделя. Ще забележим, изясни Иванов.
Едно от нещата, които би трябвало да се случи е Кошлуков да бъде отхвърлен от Българска национална телевизия, сподели още той.
Призовавам всички да се отнасят с почитание към всеки български публицист. Целият проблем " Росенец " нямаше да бъде чут и свестен, в случай че не бяха те, само че що се отнася до Кошлуков оставка, изясни Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР