"Ако не се вземат мерки като за извънредна ситуация, ще

...
"Ако не се вземат мерки като за извънредна ситуация, ще
Коментари Харесай

ДПС за разпространението на чумата: Има небрежност

"Ако не се вземат ограничения като за изключителна обстановка, ще се популяризира болестта африканска чума по свинете ", сподели националният представител от Движение за права и свободи Бюрхан Абазов пред публицисти в Народното събрание за африканската чума по свинете.

"Най-лошият сюжет е да продължи в другите промишлени свиневъдни обекти, което е безусловно най-лошият и най-нежеланият сюжет от нас. За страдание това, което не искахме да се случи - болестта да влезе в огромните свинепромишлени комплекси, към този момент е реалност ", сподели още той.

Според Абазов е прав еврокомисарят, че има немарливост. "За страдание трябваше да ни го каже еврокомисарят. Заразата от предходната година е реалност в България, от две години е в Европа. Ние доста добре знаехме, че тя ще се популяризира и ще пристигна тук. Всички ограничения, които взеха до момента ръководещите са несъответстващи, безредни, закъснели, некоординирани. Краткият ми извод е, че институциите в България не сработиха в сериозна обстановка ", разяснява Бюрхан Абазов.

На въпрос дали е обречено свиневъдството в България, той уточни, че в случай че не се вземат ограничения като за изключителна обстановка, болестта ще се популяризира.

Попитан дали Движение за права и свободи ще търси политическа отговорност, Абазов уточни: "Утре имаме чуване на министър Десислава Танева и на вицепремиера, който е виновен за този народен щаб, тъй че по-късно може би ще вземем решение ", добави още Абазов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР