Ако не се стигне до решение на Енергийното министерство и

...
Ако не се стигне до решение на Енергийното министерство и
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Ако нямаме нови мощности, ще има ръст в цената на тока

Ако не се стигне до решение на Енергийното министерство и ръководството на Топлоелектрическа централа „ Марица-изток” - да се минимизират всички разноски в тецовете, в това число да се вземе решение по какъв начин и по какъв метод ще имаме нови мощности с нови чисти сили, този развой ще продължи дълго и ще стигне до повишение на цената на електрическата енергия . Това сподели Рамадан Аталай от Движение за права и свободи в ефира на „ Здравей, България” по Нова телевизия във връзка митингите на миньорите и енергетиците от мини „ Марица-изток”.
Според него митингите няма да доведат до решение на казуса. „ Дългосрочно не може да се реши казусът с квотите за въглеродни излъчвания с митинги. За да се реши дълготрайно, трябваше до момента държавното управление да е направило една стратегия по какъв метод ще се борим с излъчванията в България. Проектите, които бяха направени, във връзка тецовете да стигнат 96% непорочност на въздуха, очевидно изискват още средства. Ако желаеме да почистим още повече въздуха, в случай че не ни дадат дерогацията, това значи още милиарди вложения в тези тецове”, сподели Аталай.
Той изясни, че ТЕЦ-Варна към този момент е на газ, а не на въглища и доста са намалели въглеродните излъчвания.
Студеният запас към този момент е задействан за зимния сезон , заяви Аталай. " Ако нямаме този леден запас, ние би трябвало да имаме 20% леден запас от крайното ползване на електрическата енергия. По тази сметка ние сега би трябвало да имаме към 2000 мегавата леден запас, имайки поради това, което се употребява, или най-малко 1400 ", добави още представителят на Движение за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР