Ако не се случи нещо с войната, аз очаквам, че

...
Ако не се случи нещо с войната, аз очаквам, че
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Пикът на инфлацията е преминат

Ако не се случи нещо с войната, аз чакам, че пикът на инфлацията е преминат, с помощта на цените на горивата и тока, не чакам че ще се повишават. Това съобщи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по Българска национална телевизия.

По думите на министър Стоянов, България има потребност от постоянно държавно управление с по-дълъг небосвод. „ Надявам се това да се случи, само че в това време имаме опция България да осъществя висок растеж, а не криза “, сподели той.

Стоянов заяви, че доколкото му е известно служебното държавно управление счита да предложи мярката от 25 стотинки за литър гориво да продължи, само че посочи, че решението ще е на Народното събрание, който тази седмица би трябвало да се събере. Според икономическия министър, обаче, мярката към момента би трябвало да продължи, само че за какъв период това би следвало да каже министърът на финансите.

По отношение на газа, той разяснява, че количеството за зимния интервал е обезпечено и че казусът е решен изрично.

„ Чрез интерконектора с Гърция и контракта с Азербайджан, ние получаваме към 1/3 от количествата “, сподели Стоянов. Икономическият министър съобщи, че България продължава да извършва по контракта си всички отговорности, които има. „ Моето персонално мнение е, че ние не би трябвало да затваряме нито една врата. Ако, който и да има интерес, ни продава газ на добра цена, не мисля, че би трябвало да затваряме вратата “, изрази мнение във връзка с „ Газпром “.

Стоянов заяви, че е развита и концепцията с Илхам Алиев за бартер газ-ток. „ Това са спомагателни количества газ, които нямат общо с този “, изясни той и добави, че в случай че България успее да притегли няколко такива компании, това ще облекчи икономическата обстановка в страната, само че също по този начин и да се акцентира и върху износа на българска продукция, като задачата е хората да имат претовареност, да работят на цялостен размер и да завладеят нови пазари.

„ Сега задачата ни е да притеглим колкото се може повече верни вложения. Идеята е да привличаме вложения, които носят повече работни места “, сподели още министър Стоянов и уточни, че скоро ще разгласи решения във връзка с фокуса в търсене на нови вложения.

„ Ние желаеме да сме готови, да си свършим нашата работа, тъй че да има какво да предложим на вложителите. Наистина България има неповторим късмет сега “, заключи той, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР