Ако не се състави редовно правителство и се назначава ново

...
Ако не се състави редовно правителство и се назначава ново
Коментари Харесай

БСП реши: Социалисти да не влизат в служебен кабинет

Ако не се сформира постоянно държавно управление и се назначава ново служебно на президента Румен Радев, членове на Българска социалистическа партия да не вземат участие в него. Това реши в събота Националният съвет на Българска социалистическа партия с 98 гласа " за " и единствено два " срещу ". 
Останалите три значими решения на пленума бяха да се прекратят договарянията с ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление с първия изследователски мандат, депутатите да гласоподават срещу кабинет, препоръчан от ГЕРБ-СДС, а Българска социалистическа партия да взе участие в диалози за осъществяване на втори и трети мандат.
" Ние не споделяме част от политиките, провеждани от служебния кабинет, и не желаеме Българска социалистическа партия да се ангажира с тези политики посредством свои представители ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 
" Взехме решение, с което призовахме, в случай че социалисти бъдат поканени да вземат участие в идващ длъжностен кабинет, да откажат. В обстановката, в която се намираме, служебният кабинет явно води политика, която се разминава с нашите визии ", разяснява и зам.-председателят на Българска социалистическа партия и на Народното събрание Кристиан Вигенин.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР