Ако не се постигне глобалната цел да се ограничи повишаването

...
Ако не се постигне глобалната цел да се ограничи повишаването
Коментари Харесай

Експерти: Повишаването на температурите е свързано с повече смъртни случаи

Ако не се реализира световната цел да се ограничи повишението на температурите, ще има повече дължащи се на горещината смъртни случаи, предизвестиха специалисти, представени от Ройтерс.
 
В Париж бе подписано съглашение за ограничение покачването на температурите до под 2 градуса Целзий спрямо тези в прединдустриалната ера и в идеалния случай - до 1,5 градуса Целзий.

 
Повишаване на температурите с 3-4 градуса Целзий може да усили равнището на смъртност с 1-9 %, демонстрира проучване. " В момента сме на път да се стигне до стопляне с 3 градуса Целзий и в случай че тази наклонност се резервира, ще има съществени последици за здравето в доста региони по света ", съобщи един от създателите на проучването Антонио Гаспарини от Лондонския институт по хигиена и тропическа медицина.
 
Страни в Югоизточна Азия като Филипините и Виетнам ще са най-засегнати от свързаната с горещината смъртност дружно със страните в Южна Европа и Южна Америка.-->

 
Намаляването на дължащата се на студове смъртност другаде няма да е задоволително, с цел да компенсира цялостното й увеличение.
 
Изследването обхванало 23 страни. Покачването на световните температури с 1,5-2 градуса Целзий евентуално ще докара до увеличавене с по-малко от 1 % на свързаната с това смъртност в топлите региони, като Южна Европа, Южна Америка и Югоизточна Азия. " Изследването не взема под внимание ограниченията за пригаждане към повишаващите се температури или демографски и стопански фактори, само че те могат да имат своето влияние, когато става въпрос за понижаване на свързаната с горещината смъртност ", съобщи ръководителката на екипа Ана Мария Виседо-Кабрера.

 
Резултатите от проучването са оповестени в Climatic Change.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР