Ако не се направи нов баланс на субсидиите, до няколко

...
Ако не се направи нов баланс на субсидиите, до няколко
Коментари Харесай

Евродепутат: Без нов баланс на субсидиите зеленчукопроизводството в България ще фалира

Ако не се направи нов баланс на дотациите, до няколко години зеленчукопроизводството в България ще банкрутира. Това сподели Момчил Неков, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, по време на полемика в Благоевград, съобщи " Фокус ".
„ 5 страни членки показаха позиция за директните заплащания. Искам да попитам за какво министъра на земеделието не изрази позиция за равнене на директните заплащания. 3 от тези страни - Литва, Латвия и Естония са „ за “ това да се усилят директните заплащания, а в това време България предлага понижаване на директните заплащания с 1%. 80% от дотациите в България отиват в зърнопроизводителите и тук автоматизирано си отговаряме на въпроса за какво нямаме растениевъдство и зеленчукопроизводство “, уточни Момчил Неков.
Евродепутатът добави, че би трябвало да се помогне на планинските производители да промотират на пазара, тъй като при тях вложенията са още по-малко. По думите му, по-трудното е да се диагностицира точния проблем в района, в сравнение с да се позволи.
„ Много от проблемите са общи и ние би трябвало да намерим съответно решение за тях в вероятност. От тази позиция ние би трябвало да сме непрекъснато с хората. Продължавам с акцията " Да защитим българския усет и качествените храни ", както и да представяме ползите на младите “, сподели още Момчил Неков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР