Ако не се налагат глоби, нищо не може да ни

...
Ако не се налагат глоби, нищо не може да ни
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Ако не се налагат глоби, нищо не може да ни спаси от войната по пътищата

Ако не се постановат санкции, нищо не може да ни избави от войната по пътищата.

Това съобщи за БНР ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

" Искаме да помогнем на КАТ като дадем достъп до общинските камери. Предвижда се огромна смяна в закона, за може да се употребява целия механически запас. Пътна полиция разполага с едвам 3 стационарни камери в София. Общината разполага с 600 камери за надзор на трафика. С решение на Общинския съвет към тях се прибавиха 32 радарни табла за скорост. От тях получаваме ужасяващи данни. На Околовръстното 60 автомобила са засечени с над 200 км/ч за един месец. Системата е отворена за достъп на Министерство на вътрешните работи. Изпращаме им ги на месечна база, само че по-важно е да се наблюдават в действително време. Ние може да събираме информация и да проучваме, само че не можем да глобяваме ", акцентира Георгиев.

Председателят на Столичния общински съвет уточни, че се подхващат и други ограничения, които да понижат пътнотранспортните катастрофи:

" 164 водачи, които имат до 10 години опит зад кормилото, към този момент минаха през нашите спомагателни курсове за пътна сигурност. Поставяме ограничители, закупуваме проби за опиати и ги даряваме на КАТ. Опитваме се да поемем непознати отговорности, тъй като в очите на жителите просто институциите не работят ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР