Ако не се действа правилно, ще умрат повече хора с

...
Ако не се действа правилно, ще умрат повече хора с
Коментари Харесай

Доц. Мангъров предупреди, че ще умрат повече хора с коронавирус, ако се действа неправилно

Ако не се работи вярно, ще умрат повече хора с ковид. В момента, в който страната се отвори, всичко ще се омеша и когато още веднъж припламне искра, всичко ще почне изначало. Това сподели в „ Тази заран “ вирусологът доцент Атанас Мангъров, написа " Флагман ".

``
реклама

Началникът на детското поделение в Инфекциозна болница отговори на рецензиите, които Бойко Борисов му насочи поради предлагането да се върви към създаване на групов имунитет посредством облекчение на ограниченията против епидемията. 

След като водещият напомни въпроса на премиера дали може да каже кой да почине и кой да живее, специалистът отговори, че това може да каже единствено Господ. 

„ Същият спор се води в Чехия, където началник на спешния щаб е мой другар, с който сме дружно в една организация за имунизациите. Той е за това, което споделям аз. Срещу него стои чешкия министър председател. Те водят същия спор “, съобщи вирусологът.

„ Не става въпрос кой да почине, а за това, че в случай че не се работи вярно, ще загинат повече хора. Ако по този начин се затваряме, тези, които са инфектирани, ще се разболеят. Те ще заразят всички, които са към тях, само че ще стане в едни относително дребни затворени общности “, добави той.

По думите му разногласието за груповия имунитет би трябвало да се води на научна основа.

„ Това е нова болест, която ще изчезне, когато най-малко 70% от хората на земното кълбо си изградят антитела. При всяко инфекциозно заболяване, при което има зараза, би трябвало да се изолират тези, които са заболели и които са застрашени. Това да се затваря цялото общество е оригиналност, която не е издържана от епидемиологична позиция “, съобщи Мангъров.

„ В устата ми се поставят думи, които не съм споделил. Опитват се да ме вкарат в спор с хора, с които не желая да се карам. Не съм се изразил непочтително за хора, които аз почитам “, добави той.

„ Аз не желая да умират хора. Опитвам се да кажа какво би трябвало да се направи, съгласно мен и науката, с цел да умират по-малко хора “, добави Мангъров.

Според него е по-важно да се изследват антителата и да се види какъв брой души са изкарали или не болестта и въз основа на това да се създадат заключения какво ни чака.

„ В момента, като продължаваме да изследваме хората, които отделят вируса, това не ни носи кой знае каква информация “, на мнение е Атанас Мангъров.

„ Анализите демонстрират, че това, което се случва в този момент, се е случвало неведнъж в предишното – през 2007, 2008 и 2015 година Нищо изключително няма да се случи, ще има хора, които ще се разболеят, други ще загинат, само че няма да бъде Армагедон. Няма да има камиони с трупове “, добави той.

„ Кой поема отговорност за тези хора, които всяка година през януари и февруари си отиват от грип? Не сме станали безсмъртни. Няма и да станем “, сподели още доцент Мангъров.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР