Ако не се беше случило излизането от българското правителство на

...
Ако не се беше случило излизането от българското правителство на
Коментари Харесай

Бучковски: Ако ИТН не бяха излезли от правителството, тази седмица Петков щеше да поиска вдигане на ветото за РСМ

Ако не се беше случило излизането от българското държавно управление на „ Има подобен народ” се очакваше през тази седмица да има предложение от страна на българския министър председател Кирил Петков пред депутатите в българския парламент за разрешаване на въпроса със Северна Македония.

Петков да изиска мандат, вероятно към предлагането на Макрон, в случай че има опция за контракт в последния миг това да се случи в Париж. Имаше начинания – Макрон, Шолц.

Румен Радев в този момент трансферира топката към европейците, те да дадат гаранции.

В онази фаза, когато се приготвяше вероятно решение, съгласно мен колкото бяхме близо, толкоз бяхме и надалеч от решение, само че мисля, че Петков беше квалифициран да излезе с компромисното предложение и да потърси поддръжка в Народното събрание.”, сподели в изявление за македонската телевизия Телма Владо Бучковски, някогашен министър председател на Република Северна Македония и представител на държавното управление на Зоран Заев в договарянията с България.

Според Бучковски, в случай че въпросът за повдигане на ветото за договарянията на Република Северна Македония с Европейски Съюз стигне до българския парламент, той ще получи поддръжката на част от депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи, „ само че това са други калкулации, които ще създадат идната седмица”.

„ Мисля, че Кирил Петков ще има болшинство, само че няма доста време до срещата на върха на Европейски Съюз. Времето също не е съдружник за него, а у нас наподобява към този момент има отмалялост от това очакване “, сподели Бучковски по отношение на опцията да се отстрани българското несъгласие върху европейската интеграция на Македония, заяви NEWSFRONT, базирайки се на Труд.

Източник: NEWSFRONT
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР