„Ако не са съгласни да използват презерватив, изритвам ги“ –

...
„Ако не са съгласни да използват презерватив, изритвам ги“ –
Коментари Харесай

Бруталната истина за СПИН-а в Амстердам

„ Ако не са съгласни да употребяват презерватив, изритвам ги “ – това описа Фокси Ейнджъл – 47-годишна платинено руса секс работничка, покрита със страховити татуировки, от скандално известния квартал с алените фенери в Амстердам. Не е съвпадане, че тази година интернационалната конференция за битка със СПИН се организира в холандската столица, трансформирала се в знак на секс промишлеността, оповестява Агенция Франс Прес.

Улиците на града са цялостни с обществени домове, сексшопове и проститутки на всеки ъгъл. Екзотичните дами, които се подвизават в региона към ж.п. гарата, евентуално притеглят повече любопитни туристи, в сравнение с клиенти на скотски услуги. Фокси е една от дамите, чакащи клиенти под алените неонови светлини.

„ Когато избрахме Амстердам, беше най-много с концепцията да хвърлим повече светлина върху хората, които са най-податливи на заразяване с ХИВ. Ако не обръщаме внимание на тези хора, тогава ще изгубим борбата против СПИН “, сподели пред Агенция Франс Прес Линда Гейл-Бекър, президент на Международната общественост за СПИН.

Секс работничките не очаквали някои от водещите международни лекари и учени да преминат по застланите коридори и приглушено осветените спални на бордеите им, с цел да видят с очите на какъв риск са изложени работещите в „ най-древната специалност “. „ Никога не върша секс без презерватив и четири пъти в годината си върша проби за полово излъчени заболявания и ХИВ “, споделя Фокси, до момента в който седи на кресло от алено кадифе и яде сандвич за обяд.

От началото на епидемията от СПИН през 80-те над 80 млн. души по света са се заразили с вируса. Сред тях са и сътрудници на Фокси и Елза – друга млада продажница, която се намира в прилежащата витрина. Отдавна в този регион ХИВ не е табу.

„ Изобщо не ме е боязън. Някои от моите другари са ХИВ положителни и не престават да работят. В наши дни е допустимо “, споделя 25-годишната американка, визирайки напредъка на актуалната медицина и опциите за терапия, които имат в този момент инфектираните. Около 7000 души работят в областта на платения секс в Амстердам. 75% от тях идват от небогати страни, най-много от Източна Европа. Елза разказва себе си като „ омъжена и полигамна “. Тя е продажница от 17-годишна. Витрината, в която седи, гледа към многочислените канали на Амстердам и е тъкмо против обществения дом, в който почнала да работи, когато пристигнала за пръв път в Холандия, бягайки от възбраните за нейната „ активност “ в Съединени американски щати.

Тя, както и Фокси, си прави проби за ХИВ по няколко пъти в годината в център, финансиран от общината. „ Аз съм доста деликатна, употребявам презервативи. Но тестванията са безвъзмездни, по тази причина се възползвам “, споделя младата жена, облечена в розова блузка и черен чеп. „ Някои мъже се пробват да махнат презерватива по време на секс. Ако това се случи, това е краят на сеанса, незабавно “, споделя Фокси, която е работела като продавачка преди да стане продажница преди 15 години.

„ Никога няма да приема това. Дори за един милион “, безапелационна беше тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР