Ако не преодолеем политическата криза, няма как да решаваме другите

...
Ако не преодолеем политическата криза, няма как да решаваме другите
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ в Ловеч: Нужен е диалог, за да преодолеем политическата криза

Ако не преодолеем политическата рецесия, няма по какъв начин да решаваме другите рецесии - обществена, икономическа, енергийна, здравна. А това може да се случи единствено с нормалност, с разговор. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Ловеч, където лидер на листата на Движението е зам.-председателят Станислав Анастасов.

Нашият апел е първо да преодолеем политическата рецесия, да създадем средата за разговор, за единодушие по национално значимите и значими тематики, съобщи Карадайъ. И добави, че на тази база, втората стъпка е решаването на останалите рецесии.

Обедняхме. Инфлацията продължава да галопира и никой не взема ограничения. А инструментите за прекъсване на инфлацията и превъзмогване на икономическите рецесии са вложенията, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

За последните години, откогато сме членове на Европейски Съюз, 7 от 10 работни места са с помощта на вложенията, свързани с евросредствата. Но днешните евросредства къде са? Няма ги - на трупчета в Брюксел, за идващия действен интервал. Защо? Защото имаме толкоз доста вложения? Не. За последното тримесечие вложенията са минус 600 милиона, посочи Карадайъ. И изясни, че евросредствата ги няма, тъй като и Планът за възобновяване и резистентност, и оперативните стратегии трябваше да бъдат написани и изпратени в Брюксел до края на 2020 година

Сега, в края на 2022, резултатът е нула. Защото не си написахме стратегиите, сподели Карадайъ.

Мустафа Карадайъ напомни, че оперативните стратегии за първите два програмни интервала бяха написани от специалистите на Движение за права и свободи, които бяха във властта по време на Тройната коалиция и на кабинета " Орешарски ".

Ето го тогавашният обществен министър доктор Хасан Адемов, който написа 2 оперативни стратегии за 4 милиарда лв.. Едната бе " Развитие на човешките запаси ", другата - за поддръжка на социално-слабите, сподели Карадайъ.

За развиване на селските региони програмата се пишеше от Фонд " Земеделие " със заместител шеф Атидже Вели, чийто сектор бе точно стратегия за развиване на селските региони. Тя бе за 6 милиарда лв., посочи още водачът на Движение за права и свободи.

Не се хвалим, ние сме тези, които са свършили работата, сподели Мустафа Карадайъ. И добави: " Когато приказваме за политика в България, майсторите са в Движение за права и свободи ".

Имаме експертизата, опита, всички го признават, в нас е ключът за решаването на проблемите. Дори и жребият в ЦИК отреди първото място на Движение за права и свободи, заключи водачът на Движението.

Няма нито една рецесия, която да е решена без присъединяване на Движение за права и свободи, без формула, дадена от нас, безапелационен бе лидерът на листата на Движение за права и свободи в Ловеч Станислав Анастасов, зам.-председател на Движението. Той съобщи още, че изявленията на политически сили, че се чакат нови избори, са безконтролно държание. То се пуска от тези партии, които желаят оптимално да се възползват, с цел да няма готовност на електората на Движение за права и свободи, добави Анастасов.

Политическата рецесия е шапката на всички рецесии. Тя може да се реши единствено с ръководство, което има ясна антикризисна стратегия. С ръководство от специалисти, а не от инцидентни минувачи в политиката, сподели и общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов. Той заяви, че е заложена бомба със закъснител за преизчисляването на пенсиите, която ще гръмне седмица след изборите. От 2 милиона и 100 000 пенсионери единствено 1/3 -  700 000 души, ще получат нарастване на парите си.

Благодарение на специалистите в ПГ на Движение за права и свободи земеделците ще получат с бюджета 430 млн. лева повече, заяви евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели. Тя сподели, че няма европейски пари, в случай че няма стратегии. Стратегическият проект за земеделие беше подаден с два месеца забавяне и към момента не е утвърден от Брюксел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР