Ако не подкрепяте политиката на президента Доналд Тръмп, нямате място

...
Ако не подкрепяте политиката на президента Доналд Тръмп, нямате място
Коментари Харесай

Помпео: Ако не сте с Тръмп, нямате място в екипа му

Ако не подкрепяте политиката на президента Доналд Тръмп, нямате място в екипа му. Бих предложил на такива чиновници да си търсят друга работа.

Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в коментар на разкритието, че заместник-главният прокурор на Съединени американски щати Род Розенстийн е предложил през предходната година скрито да се записват диалозите на президента Доналд Тръмп, с цел да се покаже хаосът, поглъщащ администрацията, съобщи Fox News.

По думите на Помпео, той още през цялото време е следвал правилото, че откакто работи с президента, то би трябвало да направи по този начин, че " неговата задача да успее ". Този съвет е давал и на сътрудниците си и е призовавал ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и други служби да работят за това.

Стана ясно, че Розенстийн е водил диалози с членове на държавното управление за задействане на 25-ата корекция в американската конституция, позволяваща президентът да бъде отхвърлен заради неприспособимост да извършва отговорностите си и властта да бъде предадена на вицепрезидента.

Това е станало напролет на предходната година, когато Тръмп уволни Джеймс Коми като шеф на ФБР. Посочва се, че през идващите дни президентът еразкрил класифицирана информация на руснаците, а от Коми е изискал да показва преданост към него и да приключи следствието на съветската интервенция в изборите.

Самият Розенстийн съобщи, че в обявата има доста грешки и в действителност неточности. По думите му, въобще не е ставало дума за премахване на Тръмп. От кабинета му настояват, че диалозите за записване на диалозите на президента са били смешка.

Според информация на " Франс прес ", в последна сметка Розенстийн не е направил записи на Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР