Ако не обжалваме размера на наложената на пътя глоба и

...
Ако не обжалваме размера на наложената на пътя глоба и
Коментари Харесай

На път са важни промени: След наложена на пътя глоба ще има и възможност за „бонус“

Ако не апелираме размера на наложената на пътя санкция и я платим в 14-дневен период, погасяваме 80 на 100 от нейния размер . Това е една от измененията в Закона за административните нарушавания и санкции, които преди дни бяха оповестени за публично разискване. Друга опция, която планът планува, е подписване на съглашение и кратко правосъдно произвеждане за административно нарушаване.

 
„ В случай, че нарушителят не желае да апелира наказателното разпореждане в частта по отношение на наложената санкция, може да заплати в 14-дневен период от връчване на наказателното разпореждане 80 на 100 от нейния размер, в случай че специфичен закон планува понижен размер на санкцията “. Това гласи една от новите проектопромени в Закона за административните нарушавания и санкции , който към момента се разисква.

 
Този „ бонус ” за нарушителите е сходен на практиката със възнаграждение на електронните фишове, чийто размер също се понижава с 30%, в случай че санкцията бъде платена в границите на две седмици.
 
Проблемът със събираемостта на електронните фишове за превишена скорост, обаче, остава голям, разяснява за Дарик специалистът по пътна сигурност Алекси Стратиев:
 
„ Ние като приказваме за това, че не се събират санкциите, ние подминаваме това, че най-важното е да му бъдат връчени наказателното разпореждане и електронният фиш. Проблемите са свързани с връчването, тъй като не могат да бъдат открити “, сподели Стратиев.-->

 
Въпреки че събираемостта на санкциите от електронните фишове се е повишила , съгласно Стратиев, към момента не се употребяват всички благоприятни условия страната да събира паричните наказания:
 
„ Тол системата такава съвършена работа може да прави във връзка с контрола на придвижването, тъй като минавайки през инспекцията, може да се включи и това дали има санкции, платени ли са “, добави той.
 
Новите промени плануват и увеличение на периода в който нарушителят може да апелира наказателното разпореждане. Вместо 7 той да стане 14 дни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР