Ако не ни се даде едномесечен отлагателен срок заради коронавируса,

...
Ако не ни се даде едномесечен отлагателен срок заради коронавируса,
Коментари Харесай

Ангелкова поиска 1 месец отсрочка за туроператирите

Ако не ни се даде едномесечен отлагателен период поради ковид, сигурно ще има банкрут на туроператори. Не съм сигурна, че застраховките ще покрият претенциите на потребителите. Това съобщи по време на съвещанието на правната комисия в Народното събрание министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи БГНЕС.
В рамките на този месец работим по такова решение, чакам ясна информация във връзка с потребителите, с цел да предложим кредитна линия, която да е обвързвана единствено с опцията туроператорите да покриват настояванията на потребителите с условия, които да се съобразят с актуалното състояние, акцентира Ангелкова.
Нямаме още действителната картина. В рамките на този едномесечен отлагателен период бихме могли да изработим подобен инструмент, който да отбрани ползите на потребителите. Ако туроператорите банкрутират, потребителите въобще няма да могат да си възвърнат парите, които са дали, посочи министърът.
Затова желаеме да забележим какви са разновидностите за тези, които не избират ваучер (бел. ред. - със период на 24 месеца напред за реализиране на отмора в подмяна на към този момент провалена), а държат за възобновяване на средствата им, сподели още тя.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР