Ако не можете да заспите, не бързайте да гълтате таблетки,

...
Ако не можете да заспите, не бързайте да гълтате таблетки,
Коментари Харесай

10 полезни рецепти за домашно сънотворно

 сок_от_тиква

Ако не можете да заспите, не бързайте да гълтате таблетки, а използвайте силата на природата. Има задоволително налични, вкусни и натурални артикули, от които може да си извършите домашни сънотворни:

1. Добре познатото ни от детството метод – топло мляко. То има успокоителни свойства, съдържа в себе си потребни аминокиселини (триптофан и калций), които влияят като естествено успокоително.

2. Овесената каша обезпечава възприятие на задоволеност и топлота, както и съдържа огромно количество фибри и мелатонин (хормон на съня).

3. В бананите се съдържа серотонин, който оказва помощ по-бързо да заспите. Но пък бананите са калорични, по тази причина не са доста подобаващи за ястие преди сън.

4. Чаят от лайка с мед отстранява безпокойството и почиства следствията от ежедневния стрес. Достатъчна е единствено една чаша от напитката, с цел да се успокоите.

5. Ако изядете шепа бадеми, организмът ще се засити с триптофан и магнезий и ще заспите по-бързо и умерено.

6. Пълнозърнестият самун оказва помощ на организма да приозвежда инсулин, който трансформира триптофана в серотонин (който, както към този момент знаем, способства за съня).

7. Глогът е чест препоръчван от лекарите при неврози и сърдечно-съдови болести. Но също по този начин растението оказва помощ при бодърствуване и лекува напрежението.

8. Когато дневната възбуденост е несъразмерна, можете да пиете 3-4 пъти дневно свеж сок от целина, като последният банкет би трябвало да е преди лягане. Кореноплодното растение има успокояващо деяние.

9. Може да купите шишарки от хмел от всяка аптека и могат да се варят директно преди сън.

10.Тиквеният сок е потребен при затлъстяване, хипертония, отоци от друг тип и способстван за здрав, спокоен сън. Изпивайте преди сън една чаша сок, това ще ви помогне да съхраните тежестта си и да спите добре.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР