Ако не можете да си свършите работата, без да си

...
Ако не можете да си свършите работата, без да си
Коментари Харесай

11 начина да подобрите концентрацията си

Ако не можете да си свършите работата, без да си мечтаете за обедната отмора или да прочетете някоя по-дълга публикация, без да преглеждате известията в телефона си, не сте сами.

Според отчет на Майкрософт, междинният обсег на човешкото внимание е бил 12 секунди през 2003 година и е намалял до 8 секунди през 2013 година Неслучайно в платформата Quora въпросът „ Как да подобря концентрацията си? ” се радва на огромна известност. Business Insider подбра най-хубавите препоръки.

1. Планирайте времето, в което не е нужно да бъдете продуктивни

Уверете се, че дневният ви график включва паузи, в които можете съзнателно да не вършиме нищо продуктивно.  Науката поддържа този съвет - почивките възвръщат концентрацията и силата, когато е изчерпана.

2. Съобразете графика си с нивата си на сила

Открийте по кое време се чувствате най-енергични денем и по кое време не. Можете да си извършите таблица за всеки ден в границите на една седмица.

Стремете се да работите върху дилемите, които изискват повече централизация, във времето, когато по принцип сте по-енергични. Когато презареждате, може да се заемате с по-малко натоварващи действия, да вземем за пример да си проверявате пощата и така нататък

Тази тактика работи даже когато нямате толкоз еластичен график. Ако можете да предвидите нивото си на сила във всеки даден миг денем, можете да планирате по какъв начин да го засилите, когато е належащо.

3. Упражнявайте се да слушате музика деликатно

Повечето от нас са се опитвали да слушат друг вид музика за декор, до момента в който се пробват да се концентрират върху това, което работят.

Слушаxте музика, без да вършиме каквото и да било друго.

„ Слушането на музика усъвършенства концентрацията и фокуса, само че единствено когато фактически слушате... Много хора нямат способността да се концентрират единствено върху един инструмент и да схванат какво се случва. Опитайте, това прибавя ново измерение към музиката, която слушате и уголемява усетите ви. (Когато освободите мозъка си и му дадете опция да бъде напълнен единствено с музика, това е също форма на медитация, където в действителност изчиствате бъркотията на мислите си и се фокусирате върху едно нещо.) ”

4. Развийте интерес към задачата, върху която работите

Измислете история, в случай че би трябвало, само че когато фактически се вълнувате от това, което вършите, това необикновено доста оказва помощ да се фокусирате върху нещо. Убедете се, че е фактически забавно или си представете по какъв начин това ще има практическо приложение в живота ви по някакъв метод.

5. Определете разсейващите сигнали

Отклоняването на вниманието нормално е резултат от предпочитание за бягство. Например може да сте претрупани или противоположното, отегчени.

Когато това се случи, спрете това, което вършиме, и обърнете внимание на тялото си.

„ Дали вратът ви се схваща, или краката ви са неспокойни, дали се чувствате напрегнати, какво се случва? За всеки е друго, само че всички имаме някакви физически чувства, които ни алармират, че сме склонни да избягаме от това, върху което се опитваме да се концентрираме към нещо друго. ”
Научите ли се да разпознавате вътрешните прекарвания, които ви карат да се разконцентрирате, можете непосредствено да работите върху тях.

6. Направете лист с нещата, които отклоняват вниманието ви

Запсисвайте всичко, което изскача в мозъка ви, друго от това, върху което работите. Това ще освободи съзнанието ви и ще резервира вниманието ви върху актуалната задача.

7. Намерете си " другарче "

Опитайте се да намерите сътрудник в работата или ученето, с който взаимно ще имате грижата да поддържате концентрацията и мотивацията си.

Ще вдигнете глава и ще видите, че другият е концентриран в работата си, което на собствен ред ще помогне и вие да се концентрирайте.

Ако работите в офис, тогава е нужно единствено да хвърлите взор към най-съвестния сътрудник, който имате, постоянно, когато усетите предпочитание да прегледате какво ново има във Фейсбук.

8. Тренирайте

Бягането, плуването, карането на колело и всевъзможни аеробни упражнение оказват помощ за възстановяване на концентрацията. Вековната процедура на йога също е скъп асистент.

Изследвания, извършени при деца, тийнеджъри и младежи, са открили, че от 10 до 40-минутни серии от физически извършения могат да подобрят когнитивните функционалности незабавно по-късно.

9. Станете

Когато не можете да се концентрирайте, поучава различен консуматор в Quora, определете си " правостояща сесия ": с други думи, правете, каквото вършиме, само че го правете прави.

10. Тренирайте спорт, който изисква техничност

Спортове като гребане, голф и други оказват помощ за възстановяване на концентрацията при хора, които имат компликации с вниманието.

11. Научете се да медитирате

Изследвания сочат, че хората, които са посветили три месеца на постоянна медитация, отделени от оживлението и грижите на градското ежедневие, са посочили усъвършенстване в обсега на вниманието си спрямо хората, които не са.

Но, както доста хора показват от опит, не е належащо да се изолираш в планината, с цел да практикуваш медитация.

Един от най-лесните способи да го направиш е като се съсредотичиш върху дишането си. Да обърнеш внимание на въздуха - по какъв начин влиза през ноздрите, по какъв начин допира задната част на гърлото ти, какво е чувството, когато излиза на открито.

Ще откриете, че се чувствате неспокойни, че мозъкът ви се скита и една безкрайна верига от мисли (понякога абсурдна) не стопира и не стопира. Когато откриете, че мозъкът ви е подготвен да отплава далеко, нежно и деликатно го върнете още веднъж към дишнето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР