Ако не бяха тези, щяхме да се движим 20-30 на

...
Ако не бяха тези, щяхме да се движим 20-30 на
Коментари Харесай

Тея ни привнесоха коронавируса, а акъл за Борисов и сие – кога?

" Ако не бяха тези, щяхме да се движим 20-30 дневно – тея ни привнесоха ". Така точно на Гергьовден министър председателят Бойко Борисов изясни за какво вършим оттегляне в битката с новия ковид SARS-CoV-2 и предизвикваната от него болест COVID-19.
Откровено казано извънредно доста ненавиждам да се занимавам с Борисов и очевидните нелепости, които ръси на звук. Защото особено тези думи, според мен, наподобяват казани единствено с една цел – разделяй и владей.
Категоричен съм в едно за рецесията с ковид, при толкоз доста незнайни за обстановката – колкото по-добре построена страна имаш, толкоз по-сплотено общество си направил и толкоз по-големи качества имаш да се оправиш при рецесия – каквато и да е рецесия.
Сега да забележим за нелепостите за привнасянето! Тези случаи, за които приказва Борисов, са от 1 май. В изключително състояние сме от 13 март, а какъв брой по-рано беше изработен Националният действен щаб не помня. За това време какво беше направено, та да има непоколебим надзор на влизащите в България през летищата – главен пункт, от който може да пристигна болест? Беше ли основана организация, тъй че да има ранно прихващане – както в Китай? Пояснявам – особено подбрани хотели, в които да се извозват връщащи се от чужбина българи, там тестване, като излязат резултатите, в границите на към денонощие, който е негативен – да си отива да седи у дома за 14 дни, с цел да не излезе нещо въпреки всичко, а който е позитивен – в болница, в случай че е по-тежко или в хотела, до момента в който не стане негативен.
На хотелите може да се заплаща от страната – по изключителния закон паднаха публичните поръчки за медицина, можеше да се посочи и законово това, за по-бърз механизъм. Сега самите хотели надали са претъпкани и при срутва в туризма сигурно ще им е добре финансово да се занимават с такава работа! С други думи – 2 в 1 резултат! Армията я вкарахме по закон да оказва помощ – можеше да е на летищата със здравни експерти и в случай че някой тръгне да бяга, както се оплака ръководителят на РЗИ София тази заран с прибралата се болна от Нидерландия 39-годишна жена с две деца от Хасковско – бойците да задържат и към хотела. Във Франция да вземем за пример, при пресния случай със сезонните ни служащи, 70 души са изолирани незабавно в помещение на локалния Червен кръст – значи може! Може, само че трябват освен думи, а и каузи!
Ще каже някой по какъв начин по този начин задържане на болен – в изключително състояние като настоящето тези хора са считани де факто за проблем! Имаме даже терористичен закон, освен ексклузивен – там дали не написа нещо, което правно да урежда нещата? А в случай че не написа, от 13 март до 1 май депутатите какво вършиха, с изключение на да се чудят по какъв начин да си опазят част от паричките?
Проблемите във всичко в България идват поради това, че всеобщо работещите не вършат нищо повече от това, което считат, че им е обвързване, а постоянно даже и това не вършат! Само че в такива рецесии би трябвало да се работи двойно и тройно и да мислиш по какъв начин с твоята работа да подобряваш още повече цялата картина! Е, българските служители всеобщо (а и не само) това никак и не го мислят – те са си на заплатка, от 9 до 5, след това който както желае да се оправя! Само че вирусът не сортира и оправя във всеки час на денонощието! А Борисов и ръководството му укрепиха този резултат – Бащицата да каже, чак тогава може да се поразмърдаме, само че дори и тогава по-малко, по-леко, да не се прецакаме!
10 години ГЕРБ действително е на власт в тази страна! За 10 години можеше да бъдат съградени доста неща, които да укрепят и страната, и обществото! Вместо това бяха разрушени още повече- заради безкрайни маневри в бранене на ползи за запазване на властта. И в този момент, въпреки на думи нещата да наподобяват общо взето добре, огромната рецесия е тук и не се знае накъде ще избие. Дано имаме шанс някакъв – само че който разчита на шанс, най-после чупи стомната!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР