Ако не бях направил нещо, можеше и да не съм

...
Ако не бях направил нещо, можеше и да не съм
Коментари Харесай

Силата на духа: Фен на Спартак свали над 60 кг. Сега не издържа и ден без спорт

Ако не бях направил нещо, можеше и да не съм жив, споделя варненецът, който единствено преди месеци пробяга Софийския маратон

Александър Дечев, " Народно дело "

За силата на човешкия дух е говорено доста и сходни истории постоянно би трябвало да ни бъдат за образец. Именно подобен случай ще ви разкажем през днешния ден. Героят ни е Андрей Трайков, който е на 34 години, и е от Варна. Неговата борба е била с килограмите и той сигурно е записал огромна победа в нея. Прави го с голяма увереност и цялостно разпределяне от своя страна. Успява да смъкна повече от 60 кг и в този момент се усеща ужасно, а къмднешна дата не може и един ден без да спортува. Една от огромните му пристрастености е футболът, като той е " болен " последовател на варненския Спартак.

По специалност Трайков е рехабилитатор, а сега учи последна година в Медицинския университет. 

" От дребен доста желаех да спортувам, само че заради разнообразни условия това по този начин и не се случи. Поради тази причина от дете съм с наднормено тегло. Адски доста обичах храната. Голямото ми напълняване се случи, когато живеех в Америка, а най-вече килограми стигнах през 2013 година -140. С това идват редица проблеми - имах високо кръвно налягане, висок холестерол, не можех да дремя, не можех да изкачвам стълби и да ходя повече от 5 минути. Осъзнах, че би трябвало да трансформира нещо в себе си и здравето ми. Иначе можеше и да не съм жив в този момент. Вдъхновението ми да се трансформира пристигна от това, че осъзнах, че желая да пребивавам ", призна пред " Народно дело " Андрей.



" Помня, че беше лято, а знаех, че първата крачка ще е доста сложна и невероятно да я осъществявам във Варна. Затова отидох на Боровец и стоях там 2 седмици. Правех си разходки и ядях единствено чисти храни. Така смъкнах 10 кг за две седмици. Като се прибрах във Варна продължих, само че се получи застой. Затова отидох на фитнес. Промених си храненето като акцентирах на плодове, зеленчуци, чисти меса и малко шоколад, а след време понижих плодовете на половина и започнах да пия доста вода. Чувствах се ужасно и нищо не ми липсваше ", спомня си варненецът.

" Няма универсална рецепта за намаляване. Строго е самостоятелно, тъй като всеки организъм е неповторим. По-чистата храна и придвижването са първата крачка към триумфа ", безапелационен е той. 



Напредъкът му е незабравим, а със свалянето на огромен брой килограми му идва голям вкус, само че не към храненето, а към спорта. " През 2018 година си говорихме с другари, че желая да избягам някой маратон. Те, естествено, не ми повярваха и се обзаложихме, че ще го направя. Костваше ми шест седмици да се приготвя и на 14 октомври избягах Софииския маратон. Това са цели 42,195 км. След като съумях да го завърша, нямаше по какъв начин да спра да търча и продължих. Сега не мога да си показва живота без да тичам. Тази година съм решил да вземам участие на доста рискови надпревари ", призна 34-годишният запалянко.



С бягането си той взе участие и в разнообразни благотворителни дела. " Обичам да се включвам в такива благотворителни планове, свързани със спорт и тичане, и дори приготвяме един подобен за едно детенце - Йордан Веселинов Ганчев от Добрич, страдащо от детска церебрална парализа ", споделя варненецът, който към този момент оказа помощ на няколко души в неволя.

Можете да разберете повече за идеята за Йордан Ганчев на страницата във фейсчук ТУК!

" Извън спорта доста обичам да работя с деца. Имам студио за рехабилитация и настрана работя в един балнео и спа център. Обичам да виждам футбол и съм " болен " почитател на Спартак Варна. Обичам планината и планинските бягания ", споделя още за себе си Андрей.

 

Легендата Божо Ставрев го възпламенява по " соколите " на 7 години

Андрей е последовател на Спартак (Варна) още от 7-годишен. Учил е в близкото до стадиона учебно заведение " Васил Априлов ", където пък даскал по физическо му е легендата на " соколите " Божидар Ставрев.

" Точно той ме възпламени. Дори ме освобождаваше от часове, с цел да вървя да виждам мачове на обичания отбор. Ходих доста постоянно на стадиона, а в най-силните години не съм изтървал дуел ", връща се обратно в годините Трайков.



Гледал е редица известни футболисти, а един от най-запомнящите се мачове, на които е станал очевидец, е успеха над ЦСКА с 2:1. Сблъсъкът е на 3 септември 1997 година като тогава за домакините вкарват Валентин Станчев и Славейко Димитров. Сред обичаните му играчи, носили синята фланелка, са Радо Станев, Иво Георгиев и Борислав Георгиев-Бобъра, който Трайков дефинира като огромно " куче ". Андрей е безапелационен, че напълно скоро любимците му още веднъж ще се завърнат в професионалния футбол.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР