Ако не беше смешно, щеше да е тъжно и то

...
Ако не беше смешно, щеше да е тъжно и то
Коментари Харесай

Гешев преди заседанието на ВСС: Ако не беше смешно, щеше да е тъжно за българската държавност |

Ако не беше смешно, щеше да е тъжно и то за българската държавност. Но в името на българската държавност или каквото и да е останало, вместо министърът на правораздаването да обикаля студия и най-вероятно да декларира погрешни изказвания с искрено политически темперамент, които евентуално уронват престижа на правосъдната власт – тези свои изказвания да ги изрази в Пленума на Висш съдебен съвет, а не да мълчи.

Това разяснява основният прокурор Иван Гешев преди началото на съвещанието на Висшия правосъден съвет, на което ще се прегледа настояването на правосъдния министър Надежда Йорданова да бъде освободен предварително. 

Гешев иронично уточни, че чака да увеличи равнището си на правни и общи познания.

" На предходното съвещание на Висш съдебен съвет разбрах, че по право вземам участие във Висшия правосъден съд, а не Висшия правосъден съвет. Разбрах, че прокуратурата е централизирана, макар измененията от някогашния министър на правораздаването Христо Иванов. Разбрах, че прокуратурата, а не Министерство на вътрешните работи разкрива закононарушения. Разбрах, че прокуратурата води правосъдното разследване, а не съдът. Разбрах, че прокуратурата има законодателна самодейност ", съобщи той.

Гешев се върна на тематиката за подарените разкази на Йордан Йовков, с цел да изтъкне, че не счита това за " враждебно и надменно отношение към неправителствена организация ", както твърди Надежда Йорданова.

Според него прокуратурата дава задоволително, само че е време неприкритост и гласност да дават и българските политици, тъй като решенията на българските политици ще заплащат жителите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР