Ако не бъде постигната пълна договореност с Лондон, Великобритания няма

...
Ако не бъде постигната пълна договореност с Лондон, Великобритания няма
Коментари Харесай

Без споразумение Великобритания няма да има преходен период след Брексит

Ако не бъде реализирана цялостна договореност с Лондон, Англия няма да разполага с временен период и ще напусне Европейски Съюз напълно в 23.00 ч по Гринуич на 29 март следващата година. Това заяви основният договарящ на Европейски Съюз по въпроса с напускането на Англия Мишел Барние. Той означи, че Европейски Съюз се надява договарянията да приключат до октомври тази година, с цел да има време за ратификация на съглашението от Европейския парламент и националните парламенти на 27-те страни в Европейски Съюз.

Барние неколкократно повтори, че решението за овакантяване е на британците. Той означи, че през днешния ден е бил акредитиран от Съвета на Европейски Съюз да договаря за преходния период, а през март Европейският съвет евентуално ще очертае насоките за договарянията за бъдещите връзки с Лондон. Барние изрази упованието до март Лондон да обясни по какъв начин си показва бъдещите връзки с Европейски Съюз. С напускането на Англия страната приключва присъединяване си в 150 интернационалните съглашения, разясни той.

Вицепремиерът Екатерина Захариева, която ръководи съвещанието на Съвета на Европейски Съюз, уточни, че е било реализирано удивително единение при одобряване на насоките за договарянията по преходния период до края на 2020 година. Истински съм задоволена, съобщи тя на взаимната конференция с Барние. Захариева означи, че краят на преходния период съответствува с приключването на настоящия бюджет на Европейски Съюз.

Барние разясни, че Англия може да разполага с временен период от 21 месеца, в които следва напълно да ползва европейското законодателство под надзора на Съда на Европейски Съюз. Ако бъде реализирана договореност, на 29 март следващата година Англия няма да напусне напълно Европейски Съюз, а ще остане отчасти до 1 януари 2021 година.

Европейска комисия ще договаря европейското законодателство в региона на сигурността да бъде прилагано в преходния период от Лондон по избор, както и до момента. Англия следва да остане страна по комерсиалните съглашения на Европейски Съюз, подписани по време на прехода, въпреки че няма да взе участие в приемането им. В този двугодишен период английската страна ще остане в митническия съюз и в единния пазар, само че няма да може да подписва двустранни търговски съглашения, в случай че не получи позволение от Европейски Съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР