Ако не бъдат предприети мерки, компанията я чакат санкцииAirbnb не

...
Ако не бъдат предприети мерки, компанията я чакат санкцииAirbnb не
Коментари Харесай

ЕС притисна Airbnb за спешни промени

Ако не бъдат подхванати ограничения, компанията я чакат наказания

Airbnb не съблюдава разпоредбите за отбрана на потребителите, предизвести Европейската комисия

Европейската комисия приканва компанията за онлайн резервации на квартири Airbnb да приведе общите си условия в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите и да обезпечи бистрота при показване на цените.

„ Все повече консуматори резервират ваканционно настаняване онлайн, като този бранш сътвори доста нови благоприятни условия за туристите. Популярността обаче не може да е опрощение за неспазването на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите “, съобщи Вера Йоурова, комисар по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете.

По нейните думи, потребителите би трябвало да могат да схващат елементарно защо заплащат и какъв брой се чака да заплатят за услугите, както и да се употребяват от обективни правила, да вземем за пример по отношение на анулирането на настаняване от страна на притежателя. „ Очаквам Airbnb бързо да предприеме дейности и да откри подобаващите решения “, сподели Йоурова.

Настоящото показване на цените на Airbnb, както и редица клаузи от общите условия не са в сходство с Директивата за нелоялните търговски практики, Директивата по отношение на неравноправните клаузи в потребителските контракти и Регламента по отношение на компетентността по цивилен и търговски каузи. Ето за какво европейските органи за отбрана на потребителите и Комисията желаеха от Airbnb да направи редица промени.

Дружеството разполага със период до края на август, с цел да показа предложенията си. След като Airbnb предложи решения за обезпечаване на сходството с разпоредбите, Комисията и органите за отбрана на потребителите от Европейски Съюз ще проучват препоръчаните промени. Ако те не бъдат счетени за приемливи, по отношение на Airbnb може да бъдат подхванати дейности за налагане на спазването на законодателството.

Сега Airbnb разполага със период до края на август, с цел да предложи подробни решения за привеждането на практиките си в сходство със законодателството на Европейски Съюз за отбрана на потребителите. Ако е належащо, Комисията и органите за отбрана на потребителите ще проведат среща с представители на Airbnb през септември, с цел да намерят решение на възможни проблеми, които не престават да са налице.
още по тематиката
Ако предложенията на сдружението не бъдат счетени за приемливи, органите за отбрана на потребителите могат да решат да прибегнат до ограничения за налагане на спазването на законодателството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР