Ако навремето княз Борис беше провел допитване сред тогавашните българи

...
Ако навремето княз Борис беше провел допитване сред тогавашните българи
Коментари Харесай

Княз Борис е бил умен човек. Бъди като княз Борис

Ако преди време княз Борис беше провел допитване измежду тогавашните българи дали да се покръстим, най-вероятно щеше да получи следните отговори:

1. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, това опонира на изконните български обичаи и богове от пантеона на Тангра!

2. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, от народ на бойци князът ще ни направи гейове в рокли.

3. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин ще има килийни учебни заведения, няма да губим времето с тъпотии като учене, имаме коне да си яздим.

4. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, каква е тази писменост, ние сме воини, наши изконни обичаи са да въртим копието, химикалка въртят единствено гейовете.

5. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин ще падам на коляно пред голо тяло, и то разпнато на кръст. Всички знаят, че: „ Никога на колене, пред който и да е! “ Даже в лексикона съм си го написал.

6. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, какъв е този изтънчен рус юноша, доста наподобяващ на Мел Гибсън на младини, дето ни го пробутват за господ. Сам си мъкнел кръста, на който го разпнали. Аматьор. Нашият Тангра ще изпие 100 литра вино, ще върви по жарава, ще танцува в ледени води и ще го схруска за закуска. Като мюсли. Екологични, въпреки и конски.

7. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, какви са тези фамилни обреди, какви фамилни полезности. Аз си яздим коня и като видя някоя засукана славянка на полянка, с едри гърди като любеници, пък по какъв начин да не я уважа. Щото наш‘те женки от това яздене никакви гърди не са им останали. Уважително си е начи, другояче какъв боец съм.

8. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин за „ блудничество “ ще горим в пъкъла? То тогава целата рода, дори целото племе би трябвало да е изгоряло досега…

9. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, каква е тази черква, ние ли би трябвало да плащаме за всичките попове, свещеници, па и патриарх трябвало. Изконна българска традиция е да има един сановник на Тангра, който да заколи едно агне или каквото има за колене, да го изядем, че доста се огладнява от религиозни обреди, и толкоз.

10. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин всяка неделя ще им отивам на черква. Има си толкоз женички, козички, овчици и други твари за уважаване. Пък и с правилна тайфа ще яздим по всички страни, то си изконна българска традиция. Какво да им се закипявам у църквата, пък и то всяка неделя.

11. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, какви са тези молебствия, какви са тия песни, дето би трябвало да пеем. Ние си имаме бойни крясъци, нито едно българско знаме не е пленено в борба, това се реализира с пердах и крещене, а не с църковни песни.

12. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин дамата е направена от ребро на мъжа. Тия чуват ли се какви нелепости дрънкат. Аз съм виждал ребърца, с изконен български мед най-добре се получават на скарата. Да, факт, като има некоя сгодна женица да ги върти, че не е доста мъжка специалност, е по-арно. Не отхвърлям. Ама чак, че дамата е направена от ребърца, това са нелепости.

13. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин ще обличате свещениците в рокли. Вие може раса да им викате, но те са си рокли. Това опонира на всички български обичаи. Не могат кон да яздят по този начин, алооо. Кви сте смешни с тия рокли…

14. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин ще имаме черкви. Изконна българска традиция е, като ни писне и да яхнем коня, да съберем палатката или вигвама или юртата, кой каквото си има, и да подемем в галоп към нови хоризонти. Как по този начин ще строим черкви? Не можем да ги носим с нас. Вие знаете ли камъните какъв брой тежат?

15. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин ще се огъваме пред въздействие от чужбина. Не им щем чуждоземските нелепости, ние си имаме наша си, изконна, българска вяра, която ни отличава и ни прави единствени и неповторими, и няма да я унищожим поради някакви интернационалните тъпотии.

16. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин ще мътят главите на децата с тъпотии от дребни. Нека си играят благите, да препускат, да изживеят същинско детство. Като станат на по 20, като си вземат женички, козички, овчици, тогава сами ще си решат какво да знаят. А не некви даскали да им пълнят главите с тия съвременни нелепости като учене.

17. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, то нашият княз няма една извоювана война, тръгнал нова вяра да ни постанова. Да върви боец, да брани границата, да прави уборки и сапунки, да види какво е, пък тогава да забележим дали ще желае тия съвременни нелепости с това християнство.

18. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, то дори синът на княза не желае да се покръства. Върна същинските, изконните, естествените български обичаи. Които ни вършат народ. Еваларката, Расате, ти си същински родолюбец!

19. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, то дори болярите ни не са съгласни. Пуснаха ядосана декларация, че стартират протестни дейности и всеки ден ще вършат по една обиколка с кон на юртите си. Хепънинг един тип. Протестен. Така се прави. Евалата, болярите, същински религиозни водачи сте!

20. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, по какъв начин по този начин няма да крадем, няма да убиваме, по какъв начин ще живеем тогава. То е изконна българска традиция да препускаме, да плячкосваме и да минаваме нататък. Плячкосване без убийства няма по какъв начин да стане. Пробвали сме. Бият, майко, не простят. А и по какъв начин да квалифицираме действието „ разграбване “, в случай че извадим грабежите, били те лека или тежка форма. Абе, тия, нашите управници, ум нямат какво ни предлагат…

21. Ама какво е това „ покръстване “, какви са тези нелепости, каква е тая тъпота да не пожелаваме женките на комшиите. Още малко ще кажат да не пожелаваме овцете и козите. Естествено, че в случай че ти хареса нещо, женичка, козичка, овчица или различен сходен добитък, отиваш при индивида и си се разбирате за цената и всичко е пито-платено. Чисти сметки, положителни другари, са споделили старите хора. И са били прави. А не с тия съвременни глупости…

И още доста щеше да има. Накратко, в случай че княз Борис беше направил „ национално допитване “, най-вероятно щяхме още да си яздим конете. Княз Борис обаче е направил друго. Имал е способността да гледа в бъдещето. И от няколко племена е направил еднороден и съвременен народ.

Княз Борис е бил интелигентен човек. Бъди като княз Борис. Извади си главата от предишното. Погледни в бъдещето. Стани съвременен.

Усмихнат ден!:)

.../clubZ.bg

Коментарът е от фейсбук профила на Любомир Аламанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР