Ако натрупаме повечко килограми, винаги си намираме оправдание - стрес,

...
Ако натрупаме повечко килограми, винаги си намираме оправдание - стрес,
Коментари Харесай

Как да се преборим с вредните хранителни навици?

Ако натрупаме повечко килограми, постоянно си намираме опрощение - стрес, нездравословни храни, затънал метод на живот, хормонални проблеми. В множеството случаи обаче повода за непотребните килограми са нездравословните хранителни привички. Ето по какъв начин да се преборим с тях:

Закусвайте

Ако се пробвате да свалите килограми, започнете деня си с подобаващата закуска. Твърдението, че закуската е най-важното хранене за деня не е просто небивалица от времето на нашите баби. Ако закусвате, организмът ви се разсънва, метаболизмът се форсира и усилва изгарянето на калории.

Добрата закуска би трябвало да е уравновесена. Важно е в нея да участват задоволително белтъчини и въглехидрати, огромна част от които би трябвало да са източници на фибри - плодове и зеленчуци.

Носете си обяда в офиса

Наистина не е е доста комфортно да носите кутии всеки ден, само че резултатът си коства. Така ще следите това, което консумирате. А няма и да си помисляте да обядвате или закусвате с чипс или вафли. Всичко е въпрос на организация и предпочитание.
 зърнени храни ThinkStock/Getty Images-->
Пийте повече вода

Когато усетите припадък на мощен апетит, пийте вода. Това ще залъже стомаха и ще притъпи апетита ви. Още с идването в офиса сложете на бюрото си бутилка вода, тъй че да ви е пред очите и си поставете за цел да я изпиете цялата до края на работния ден.

Яжте повече плодове и зеленчуци

Ако непрекъснато жадувате за сладко - пробвайте се да го замените с нещо по-здравословно - ябълка, ядки, зърнени храни.
За да запазите равнищата на серотонин в организма си, яжте плодове и зеленчуци при всяко хранене. Това са мудни въглехидрати, които се разграждат по-трудно и по този начин ще ви предпазят от бързите въглехидрати – сладкото.
 сладко ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР