Ако нашият президент Георге Иванов повторно не подпише Договора за

...
Ако нашият президент Георге Иванов повторно не подпише Договора за
Коментари Харесай

Заев: Георге Иванов не може да спре европейския път на Македония

„ Ако нашият президент Георге Иванов наново не подпише Договора за името с Гърция, тогава ще има референдум, който ще се организира в края на септември, началото на октомври ”, съобщи македонският министър председател Зоран Заев.
Според него политиците ще би трябвало да уважат националния глас.

„ Тогава, който би трябвало да гласоподава, ще гласоподава, а който би трябвало да подпише, ще подпише, тъй като служим на жителите “, сподели той.

Заев се надява, че Георге Иванов въпреки всичко ще подпише контракта още в този момент.

„ Той не може да блокира процеса. Ако не го подпише в този момент, ще би трябвало да го направи след референдума “, безапелационен бе македонският министър председател.

Попитан дали ще има импийчмънт на президента, в случай че той не подпише контракта, Заев съобщи, че всички варианти са вероятни и акцентира още веднъж, че единственият път за неговата страна е пълноправно участие в НАТО. В това са уверени и огромното болшинство от жителите на Македония, добави министър председателят.

Той благодари на България за помощта, който тя оказва не неговата страна за постигането на тази цел.

Припомняме, че министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас се договориха за името " Северна Македония " в Преспа. Това постави завършек на траялия повече от 27 години спор, пречещ за европейската и атлантическа интеграция на Македония. След неговото разрешаване се чака Македония да получи покана още идната седмица за започване на договаряния с алианса и доста скоро да стане неговият 30-ти член.

Въпреки постигнатото съглашение и в Гърция, и в Македония има доста съперници на контракта. В Македония това е на първо място президентът Георге Иванов, който беше определен на този пост с поддръжката на сваления и разследван за корупция някогашен министър председател Никола Груевски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР