Ако Народното събрание до края на мандата си приеме три

...
Ако Народното събрание до края на мандата си приеме три
Коментари Харесай

Финансист с подробности за приемането на еврото у нас и за това какви промени ще настъпят 

Ако Народното събрание до края на мандата си одобри три закона, имаме действителен късмет за България да бъде направено изключение и да бъде призната в еврозоната. Такова мнение изрази в студиото на " Събуди се " икономистът Любомир Дацов. По думите му приемането на еврото няма да промени доста неща в страната ни - няма да има загуба на работни места.

" От позиция на идните избори вододелът хората да се ориентират за кого да гласоподават е дали подкрепяш еврото, или си срещу. Дали спекулираш със страховете на хората. Противниците на еврото главно спекулират. Икономиката е обществена просвета. Като вярваш в нещо, то ти се случва. Трябва да знаем накъде вървим. Когато имаш явен път и има водачи, които водят народа, е доста по-лесно. Не инцидентно арабският свят е толкоз динамичен. Вече 20 години чакаме нещо в България да се случи ", разясни той.

По думите му в огромните градове има по-голямо повишаване на заплатите, в сравнение с е самата инфлация. Според него инфлацията в хранителния бранш идва от вътрешните производители. Той добави, че покачването на цените у нас ще продължи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР