Ако направим изборите 2 в 1, това дава едно допълнително

...
Ако направим изборите 2 в 1, това дава едно допълнително
Коментари Харесай

Кирил Петков от парламента: Не трябва да хабим едни 100 милиона за избори, Борисов никога не седна да разговаря с преговорния екип

Ако създадем изборите 2 в 1, това дава едно в допълнение осъществяване на избори да бъде спестено, това са 100 милиона. Това сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Президентската институция би трябвало да се концентрира в диалозите с евентуалните бъдещи министър председатели сега, с цел да не изпуснем датата. Аз мисля, че всеки би трябвало да си поеме отговорността по Конституция. Ред е на президента. Не съм склонен, обаче в този момент, до момента в който е мътна водата преди избори, акция и така нататък - да се опитваме да се създадат регулаторите на бърза ръка. Ние няма да се съгласим на това без ясни правила и ясна процедура. От наша позиция няма да стане " в мътна вода, риба да се лови ", сподели още Петков. 

" Аз се надявам, че в диалозите сред президента и служебните министър председатели, всеки един претендент ще поеме отговорност. Тук не е въпрос единствено на предпочитание. Конституцията вменява отговорност. Надяваме се тези съвещания да се случат в интензивен порядък, тъй като 100 милиона значат 50 лева за всеки пенсионер, 2 лечебни заведения... не би трябвало да ги хабим. Това, което ме тормози е, че на тези институции не би трябвало да има ярки политически лица, а това, което се случва сега е, че доста от тях са свързани политически ", изясни Кирил Петков.

" Истината е, че господин Борисов в никакъв случай не седна дружно с преговорния екип. Той правеше някакви обособени диалози и в този момент се пробва да ги извади ", акцентира съпредседателят на Политическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР