Ако наистина се нуждаете от повод да вдигнете градуса на

...
Ако наистина се нуждаете от повод да вдигнете градуса на
Коментари Харесай

13 големи ползи за здравето от по-честия секс

Ако в действителност се нуждаете от мотив да вдигнете градуса на пристрастеностите в спалнята, експертите показват няколко положителни аргументи за това. Според науката сексът има доста позитивни резултати, свързани освен с раждането на децата и удоволствието. По-специално, интимните удоволствия имат позитивен резултат върху здравето. Нека поговорим за това по-подробно.

1. Интимността изгаря калории
Ако имате потребност от безапелационна причина да изгаряте наднорменото тегло, ще я откриете в секса. Физическото натоварване, което тялото претърпява по време на секс, е сравнимо с това, което се изпитва във физкултурния салона. Близостта сред сътрудниците укрепва мускулния тонус, усилва сърдечния темп, усъвършенства цялостните функционалности на тялото. По време на любопитно изследване участниците са носели датчици за записване на техните действия. Средно половият контакт, който трае 25 минути с въведения, оказал помощ на мъжете да изгорят към 100, а на дамите - към 70 калории.

2. Сексът оказва помощ да спим добре.
След оргазъм тялото създава хормона пролактин, който е виновен за релаксацията. В случай, че човек се усеща изтощен, сексът ще му помогне да заспи, колкото е допустимо по-скоро.

3. Любовните игри понижават равнището на кръвното налягане и напрежението
В Шотландия се е провел следният опит. Доброволците бяха помолени да запишат половата си активност в продължение на две седмици, след което всеки участник трябвало да реши някои задания. Реч пред публика или общественото решение на математически уравнения постоянно е съизмеримо с нараснало равнище на стрес. Участниците, които отбелязвали постоянната полова интензивност, се справили по-добре със дилемите в решителен миг: в стресова обстановка, те са имали по-малки скокове в кръвното налягане. Учените считат, че постоянният секс спомага за поддържането на сърдечно-съдовата система в норма.

4. Укрепва сърцето
Редовният секс може да бъде от изгода за сърцето в дълготраен проект. Британски учени са открили следното. Сексуалният контакт два пъти седмично в продължение на двадесет години доста понижава риска от сърдечни пристъпи при мъжете. Ако човек има афинитет единствено един път месечно, след 10 години рискът от неочаквана гибел за него се усилва с повече от половината. Учените свързват изгодите от половата интензивност с спомагателното произвеждане на хормоните естроген и тестостерон. Както женските, по този начин и мъжките хормони имат удобен резултат върху всички системи на тялото, в това число и върху сърдечно-съдовата система.

5. Сексът може да предотврати развиването на рак
Мъжете, които имат кондензиран полов живот, са по-малко изложени на риск от развиване на рак на простатата. При дамите постоянният пол предотвратява развиването на израстък на гърдата.

6. Повишава имунитета
Сексуалната фамилиарност на постоянна седмична база подтиква имунната система и обезпечава отбрана против настинки. В един от опитите откриватели са помолили студенти да попълнят въпросници за редовността на половия им живот. След това от участниците била взета слюнка, с цел да се ревизират равнищата на антитела (имуноглобулини). Тези кафези са устойчиви на вируси. Оказало се, че равнището на антителата при студентите, които имали постоянни полови контакти, е приблизително една трета по-високо.

7. Облекчава болката
Противно на публикувания стандарт, главоболието не може да повлияе на секса. Точно противоположното. Германски учени открили, че интимността облекчава главоболието при дамите и спомага за понижаване на признаците на мигрена. Оргазмът оказва помощ да се преразпредели кръвообращението в тялото. Ендорфините, освободени след секс, могат да играят ролята на един тип болкоуспокояващо средство.

8. Сексът удължава живота
Плодотворният полов живот в действителност води до дългоденствие. Изследване, извършено от сътрудници на университета "Дюк " е обхванало интервала от 1955 до 1980 година. Мъжете с постоянна фамилиарност са били измежду тези, чиято дълготрайност на живота е по-дълга. За дамите половият акт е главният аршин за дългоденствие.

9. Интимността укрепва връзката
Окситоцинът справедливо се назовава хормон на любовта. По време на физическата фамилиарност веществото се освобождава и усилва сантименталната обвързаност сред сътрудниците. За по-нататъшно подсилване на връзката, след съприкосновение, би трябвало да се прегръщате и да показвате повече деликатност. Ласките, целувките, прегръдките и приятните думи след секса усилват равнището на задоволеност от връзките като цяло.

10. Това е ключът към щастието
Физическата непосредственост може да не е постоянно допустима, изключително в случай че хората имат хронични болести или са в преклонна възраст. В този случай учените предлагат двойките да намерят време за секс, най-малко един път месечно. В преклонна възраст половата интензивност не е наложително да води сътрудници до оргазъм, само че въпреки всичко, както и преди, тя носи наслада.

11. Сексът прави хората по-умни
Проучване на специалисти от университета в Принстън било осъществено върху плъхове. Въпреки това, резултатите му са много използвани за хората. При гризачите, които са имали по-чест секс, се следи напредък на невроните в хипокампуса на мозъка. Този отдел дава отговор за ученето и паметта.

12. Хората наподобяват по-млади
Учените са разкрили, че дамите на възраст от 40 до 50 години, които вършат секс, минимум три пъти седмично, наподобяват по-млади с 4-7 години от приятелките си, които са по-малко дейни в леглото. Ендорфините, създавани по време на секс, усъвършенстват качеството на съня и имат удобен резултат върху външния тип на кожата.

13. Сексът усилва либидото
Парадоксално, само че честите полови контакти може да създадат сътрудниците ненаситни. Колкото повече секс в живота им има, толкоз повече желаят. В случай, че сътрудниците нямат огромно предпочитание, интимната непосредственост е способна да вдигне настроението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР