Ако на местните избори в София хипотетично един срещу друг

...
Ако на местните избори в София хипотетично един срещу друг
Коментари Харесай

Валерия Велева: В София може да се изправят „детето на ДС“ Терзиев и наследникът на гонени от ДС Георгиев

„ Ако на локалните избори в София хипотетично един против различен се изправят „ детето на Държавна сигурност “ Васил Терзиев и наследникът на хора, преследвани от Държавна сигурност - Георги Георгиев, какъв ще е моралният избор на демократичната общественост в столицата “, попита тази заран по Българска национална телевизия журналистката Валерия Велева.

Според нея претендентът на ПП-ДБ е промотиран като опция на „ модела ГЕРБ “, само че излиза, че се предлага подмяна с модела на „ наследниците на Държавна сигурност “ - по какъв начин това ще се одобри от десните гласоподаватели в най-големия град на изборите на 29 октомври.   

„ ГЕРБ още не са оповестили претендент и евентуално имат своите тактически аргументи. Но имат доста мощен и квалифициран човек в лицето на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който сега е на терен. И чийто генезис е цялостна диаметралност на произхода на претендента на ПП-ДБ и „ Спаси София “, сподели Велева с ангажимента, че най-голямата партия още не е номинирала претендент.

Според доцент Милен Любенов за жалост дебатът за Държавна сигурност предишното на Терзиев измества фокуса на акцията. „ Но това нямаше по какъв начин да е по друг метод, откакто се показва сходна кандидатура - това носи съответните опасности за обединенията, които я издигат “, разяснява той. И разви тезата, че за евентуални балотажи наесен към този момент мъчно може да сработи анти-ГЕРБ избор, както е било на изборите през последните години, защото ПП-ДБ сега им е съдружен сътрудник.

„ Виждаме, че Политическа партия и Демократична България на доста места ще се явят с разнообразни претенденти, което в допълнение ще разколебае последователите им и може да докара до сигурна победа на представителите на ГЕРБ, по тази причина би трябвало да се търсят други механизми за привличане на гласоподаватели на балотажите “, сподели Любенов.

Велева изрази удивление, че от 25-имата районни кадидат-кметове на ПП-ДБ в София единствено три са дами и попита дали това е демокртична и европейска процедура. Тя обърна внимание, че Борис Бонев е оповестил ГЕРБ за „ зложелател “ в тези избори, което навявало мемоари от болшевишките времена, когато политическият съперник винаги  е бил апетитен като зложелател.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР