Ако на 7 декември звездата в тежка категория Антъни Джошуа

...
Ако на 7 декември звездата в тежка категория Антъни Джошуа
Коментари Харесай

Еди Хърн иска да избегне битката Антъни Джошуа - Кубрат Пулев

Ако на 7 декември звездата в тежка категория Антъни Джошуа съумее да си върне международните трофеи в реванша против Анди Руис-младши, той съвсем несъмнено ще избере да оваканти пояса на IBF, с цел да избегне наложителната му отбрана против Кубрат Пулев.

Това разкри промоутърът на английския боксьор Еди Хърн. Преди 6 месеца неговият най-котиран боксьор Джошуа (22 победи, 21 нокаута, 1 загуба) за първи не просто загуби, само че бе и нокаутиран от 30-годишния американец Руис (33 победи, 22 нокаута, 1 загуба), който в този момент има купите във версиите IBO, WBA Super, IBF и WBO. Двамата ще проведат ответен конфликт в Саудитска Арабия.

Победителят от този мач ще бъде подложен в позицията да избира сред две наложителни отбрани – на IBF, където наложителен кандидат е Кубрат Пулев, и на WBO против абсолютния първенец в полутежка категория Олександър Усик (17 победи, 13 нокаута, 0 загуби). Тъй като и двете бяха отлагани много време, то едната от двете трофеи ще би трябвало да се оваканти.

„ Усик би трябвало ще би трябвало да се бие с спечелилия от Джошуа-Руис, той е длъжен да го стори. Не имам вяра той да организира още един мач тази година. Тези момчета не се боксират през два месеца. Мисля си, че Усик ще лети до Саудитска Арабия и ще гледа този мач”, съобщи Хърн.

„ Според мен Усик най-вероятно ще се бие за вакантна международна купа, тъй като в случай че Джошуа или Руис не се бият с него, това ще се случи.”
 Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф @@@

„ Всичко е допустимо. Джошуа не би желал да овакантява каквито и да било пояси. Ако питате мен обаче, защото се грижа за него, в случай че той победи Анди Руис – всичко се свежда до многото въпроси без отговор по отношение на Усик в тежка категория. Всички в бокса знаят какъв брой добър е той”, добави Хърн.

 Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф @@@

Усик направи сполучлив дебют при тежките след удобна победа над американеца Чаз Уидърспуун. В същото време Кубрат Пулев ще би трябвало да се бие против Райдел Брукър на 9 ноември, с цел да остане наложителен кандидат на IBF. От комерсиална позиция дуел сред Джошуа – стига да вземе победа в реванша против Руис – и Усик ще донесе доста повече доходи спрямо подобен против Кобрата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР