Ако на 31 юли не се открие сметката и не

...
Ако на 31 юли не се открие сметката и не
Коментари Харесай

Сделката за Ф-16 може да се провали

Ако на 31 юли не се открие сметката и не се одобряват актуализациите в бюджета, договорът за изтребителите Ф-16 може да се срине. Това споделиха някогашният министър на защитата Тодор Тагарев и специалистът по сигурност и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Славчо Велков по Нова телевизия.

Ако президентът Румен Радев наложи несъгласие на актуализацията на Закона за държавния бюджет, България ще изпусне периодите за заплащането на самолетите. " Ф-16 е най-хубавият изтребител, най-хубавият аероплан, който България може да си разреши ". Това сподели някогашният министър на защитата Тодор Тагарев.

„ Сравнението от ценова позиция на”Грипен” C и D и Ф-16 bloc 70 изобщо не е правомерно”, безапелационен е той. Тагарев посочи, че разноските за мита, които ще заплати България, в действителност ще останат в бюджета. „ Мита за изтребителите ще има, в случай че България реши това. Те не се получават от доставчика, те са въпрос на вътрешно законодателство. Ако ние кажем, че има 20% мито, то те чисто счетоводно се трансферират от една рубрика на бюджета в друга и си остават в държавния бюджет”, изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР